back to top
25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχητικά υψηλά παραμένουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Σήμερα ανακοίνωθηκαν 4307 νέες λοιμώξεις και 52 επιπλέον θανάτοι. Οι νοσηλείες ασθενών covid σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εκτοξεύτηκαν στις 470, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, όπου το ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών παραμένει πολύ υψηλό. Από τα νέα κρούσματα 902 καταγράφονται στην Αττική, 766 στη Θεσσαλονίκη, 262 στη Λάρισα. Τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων καταγράφουν επίσης Αχαΐα, Μαγνησία, Πέλλα και Σέρρες.

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο του Βόλου. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα κορωνοϊου σε ασθενείς non covid παθολογικής κλινικής.

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται αύριο σε 179 σημεία σε όλη την επικράτεια. Στην Αττική, κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι σε προκαθορισμένα σημεία σε: Μαρούσι, Διόνυσο, Ζωγράφου, Χαϊδάρι, Ίλιον, Ελευσίνα, Άλιμο και Πειραιά. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας, 3w athina984.gr.

“Δεν υπάρχει σκέψη για γενικό ή τοπικό lockdown” ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι “δεν μπορεί να τιμωρηθεί το 73% των πολιτών που έχει εμβολιαστεί”.

‘’Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα την ανθρώπινη ζωή, αλλά με γνώμονα το κομματικό της ακροατήριο’’ αναφέρει σε συνέντευξή του στην Kontra news, o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Επαναλαμβάνει τις προτάσεις του κόμματος του για επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ, επιστροφή στην τηλεργασία και μαζική δωρεάν πρόσβαση σε διαγνωστικά τέστ. Την πρόθεση του για καθολική ασφάλιση των Βορειοηπειρωτών γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Μαξίμου, με τον βορειοηπειρωτικής καταγωγής τραγουδιστή, Χρήστο Μάστορα. ”Φαίνεται να κλείνει ο κύκλος της αδικίας και να ανοίγει αυτός της ισότητας, της δικαίωσης και της αναγνώρισης. Πλέω σε πελάγη ευτυχίας και βουρκώνω από συγκίνηση’’ έγραψε στα μέσα μαζικής δικτύωσης ο δημοφιλής τραγουδιστής του συγκροτήματος ‘’Μέλισσες’’.

Ναυτικό ατύχημα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου, όταν και βυθίστηκε θαλαμηγός σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου. Καλά στην υγεία του είναι ο καπετάνιο και μοναδικός επιβαίνων στο σκάφος. Δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργεί η οικεία λιμενική αρχή.

Με πέντε συνολικά μετάλλια η ελληνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης 25ας πισίνας στο Καζάν. Διπλό μετάλλιο για την Άννα Ντουντουνάκη. Χθες πήρε το ασημένιο στα 100 μέτρα πεταλούδα. Σήμερα φόρεσε στο στήθος της το χάλκινο στα 50 μέτρα.

Διπλή διάκριση και για τον Ανδρέα Βαζαίο. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για τα 200 μέτρα μικτή καθώς και το ασημένιο στα 100 μέτρα μικτή.

Ο Απόστολος Χρήστου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου για τα 100 μέτρα ύπτιο.

Η εθνική χάντμπολ των ανδρών διπλασίασε τις νίκες της στον 1ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023. Μετά το σπουδαίο «διπλό» επί του Βελγίου, το συγκρότημα του Γιώργου Ζαραβίνα επικράτησε 24-20 της Τουρκίας, στο κλειστό του Ηρακλείου

Στα σημερινά παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία: 0 – 1

Σε εξέλιξη: Βόλος – Άρης: 1 – 2,

Ολυμπιακός – Ιωνικός 1 – 0 και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0 – 1

Και ο καιρός…

Αίθριος και αύριο στην Αττική, Νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 19,2 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα