back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην άνοδο του Κηφισού από τα ΚΤΕΛ έως την Αχαρνών. Καθυστερήσεις και στην κάθοδο από Κηφισιά έως ΚΤΕΛ.

Εθνικό Πένθος στη χώρα με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες για το τελευταίο δύσκολο Αντίο στη Φώφη Γεννηματά.

Σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης εκτίθεται από αυτήν την ώρα η σορός της
Στις 2 μετά το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Επικήδειους θα εκφωνήσουν η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, και ο 17χρονος γιος της Γιώργος.

Η κηδεία θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη, από το Α’ Νεκροταφείο.

Ο ενταφιασμός θα γίνει στο μνήμα που είχε ταφεί ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασαν νωρίτερα στην ανακρίτρια Πειραιά οι επτά αστυνομικοί που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος στο Πέραμα, με τραγική κατάληξη τον θάνατο από σφαίρες του 18χρονου Ρομά και τον τραυματισμό άλλου ενός.

Από τους συγκεντρωμένους πολίτες υπήρξαν αρκετοί που τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και φωνές υποστήριξης. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Μεγαλώνει η ανησυχία για την εικόνα στο μέτωπο του κορονοιού καθώς χθες ξεπέρασαν τις 4.000 τα κρούσματα κορονοϊού, ενώ αυξήθηκαν και οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Οι νέες μολύνσεις έφτασαν τις 4.165. 380 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνομένοι ενώ 25 άνθρωποι κατέληξαν. Μεγάλη αύξηση καταγράφεται, την ίδια ώρα, στα αστικά λύματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και στην Πάτρα.

Λόγω της ανόδου των κρουσμάτων, ακυρώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες θα μετάσχουν, μαζί με τα στρατιωτικά τμήματα, στις παρελάσεις στο νομό Σερρών.

Αν δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην χώρα μας , θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές, προειδοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Πράσινο φως από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στην ηλικιακή ομάδα 5 έως 11 ετών.

Παράλληλα νέα Αμερικανική επιστημονική μελέτη επιβεβαιώνει ότι τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19, Pfizer-BioNTech και Moderna, είναι ασφαλή και για τους ανθρώπους με ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων, επιβεβαιώνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα άρει ως τα τέλη του έτους την απαγόρευση να ταξιδεύουν οι πολίτες στο εξωτερικό χωρίς ειδική άδεια και θα ανοίξει επίσης τα σύνορα στους πλήρως εμβολιασμένους για την COVID-19, ταξιδιώτες και ξένους φοιτητές.

Η πανδημία “απέχει πολύ από το να τελειώσει”, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλώντας τις χώρες να αναγνωρίσουν όλα τα αδειοδοτούμενα εμβόλια.

Πιθανότατα και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί η ετυμηγορία της έδρας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Σήμερα αγορεύουν οι δικηγόροι υπεράσπισης της κατηγορουμένης. Αμέσως μετά οι δικαστές θα αποσυρθούν για την έκδοση της απόφασής.

Υποχρεωτική γίνεται πλέον από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες η έκδοση και ηλεκτρονική διαβίβαση των τιμολογίων τους στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myData», περνώντας έτσι οριστικά στην ψηφιακή εποχή.

Σοκάρει το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων. Με τραύμα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ένας 16χρονος, που – όπως είπε – δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων ενώ βρισκόταν στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών.

Ομάδα Αμερικανών βουλευτών καλεί τον Τζο Μπάιντεν να μην επιτρέψει τη πώληση F-16 στην Τουρκία για χάρη της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Στη διακομματική επιστολή τους, τα μέλη του Κογκρέσου καλούν τον Αμερικανό Πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών να αρνηθούν το αίτημα της συγκεκριμένης χώρας γιατί, όπως υποστηρίζουν, η Τουρκία είναι ένας σύμμαχος που συμπεριφέρεται ως αντίπαλος.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με διαστήματα ηλιοφάνειας στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 20 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα