back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ημέρα εθνικού πένθους για το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά.

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια. Από τις 10:00 το πρωί η σορός της θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, ενώ στις 2:00 μμ θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία. Επικηδείους θα εκφωνήσουν η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, και ο 17χρονος γιος της, Γιώργος.

Η κηδεία θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη, από το Α’ Νεκροταφείο.

Ο ενταφιασμός θα γίνει στο μνήμα που είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

 

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στου Ζωγράφου όταν ομάδα περίπου 10 ατόμων επιτέθηκε με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Εκείνη την ώρα στο τμήμα εκτός από τη βραδινή βάρδια βρίσκονταν και 4 άτομα της ομάδας ΔΙΑΣ. Στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις ωστόσο οι δράστες έφυγαν προς την Πανεπιστημιούπολη.

Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ σημειώθηκαν υλικές ζημίες σε ιδιωτικά ΙΧ που ήταν σταθμευμένα κοντά στο τμήμα.

Δεν έχουν αναφερθεί προσαγωγές.

 

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγούνται σήμερα στην ανακρίτρια Πειραιά οι επτά αστυνομικοί που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος στο Πέραμα, με τραγική κατάληξη τον θανάσιμο τραυματισμό από σφαίρες του 18χρονου Ρομά και τον τραυματισμό άλλου ενός. Ο τρίτος επιβαίνων εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

 

Ξεπέρασαν τις 4.000 τα κρούσματα κορονοϊού, ενώ αυξήθηκαν και οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.165 νέες λοιμώξεις. Μέσα σε μία ημέρα έχασαν τη ζωή τους 25 ασθενείς, ενώ 380 δίνουν τη δική τους μάχη διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Μεγάλη αύξηση καταγράφεται, την ίδια ώρα, στα αστικά λύματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και στην Πάτρα.

 

Λόγω της ανόδου των κρουσμάτων, ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες θα μετάσχουν, μαζί με τα στρατιωτικά τμήματα, στις παρελάσεις στο νομό Σερρών.

Η κυβέρνηση πάντως ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξουν ξανά οριζόντια μέτρα. Η τελευταία σχετική διαβεβαίωση έγινε δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, που μίλησε στο MEGA.

 

Συναγερμός στην Ολλανδία, καθώς τα κρούσματα του νέου κορονοϊού διπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα, αγγίζοντας τις 38.733 μολύνσεις. Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Στην Ιταλία, 48 θάνατοι και πάνω από 4.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού χθες.                                                                                               Σχεδόν 41.000 κρούσματα και 263 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Βρετανία.

 

Πράσινο φως από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στην ηλικιακή ομάδα 5 έως 11 ετών.

 

Η πανδημία “απέχει πολύ από το να τελειώσει”, προειδοποίησε η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καλώντας τις χώρες να αναγνωρίσουν όλα τα αδειοδοτούμενα εμβόλια.

 

Σοκάρει το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων. Με τραύμα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ένας 16χρονος.                                                                                                  Mιλώντας στους αστυνομικούς είπε ότι βρισκόταν στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών όταν τον πλησίασε μία ομάδα ατόμων και κατά τη διάρκεια τσακωμού ο ένας εξ αυτών τον χτύπησε στην πλάτη με αιχμηρό αντικείμενο.

 

Νέα 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα πραγματοποιεί το Σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, η COSCO αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων για μέτρα ασφαλείας και σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

 

Σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις του ΝΑΤ, του ΚΕΑΝ, των υπολοίπων Ταμείων του ΕΦΚΑ, οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων.

 

Να αποσύρει η Κίνα τις εμπορικές κυρώσεις κατά της ΕΕ ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στην διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες.  Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τα μεγάλη διεθνή θέματα, όπως για τον Covid-19, το κλίμα, το εμπόριο, το Αφγανιστάν και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

 

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την παράταση για δύο χρόνια των επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού στη Συρία και το Ιράκ.

 

Στην αθλητική ενημέρωση, για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός επικράτησε με 87-83 της Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ σημειώνοντας την τέταρτη νίκη του στη διοργάνωση.

Την πρόκριση στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε η Λάρισα που κέρδισε με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα πέναλτι. Στην επόμενη φάση πέρασαν και οι Λεβαδειακός, Καλλιθέα που επικράτησαν των Αστέρα Τρίπολης και Αναγέννησης Καρδίτσας με σκορ 0-1.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με διαστήματα ηλιοφάνειας, σήμερα, στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 20 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

 

  

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα