back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αυξήσεις έως και 40% στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης – «Ο χειμώνας θα βγει με σόμπα» λένε οι πρατηριούχοι

Διαβάστε επίσης

Στα ύψη ξεκινάει την Παρασκευή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα και με ελάχιστη ζήτηση, λόγω της υψηλής τιμής του. Την ίδια ώρα, το ράλι των διεθνών τιμών του πετρελαίου συνεχίζεται, προκαλώντας αβεβαιότητα ως προς το τελικό ύψος της αρχικής τιμής διάθεσης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλη Κιούση, ενώ πέρσι το πετρέλαιο ξεκίνησε από 0,80 λεπτά το λίτρο και έκλεισε στα 0,90, φέτος με τα σημερινά δεδομένα η τιμή του διαμορφώνεται στο 1,15 για την Αττική και την Θεσσαλονίκη, στο 1,25 για την περιφέρεια και στο 1,35 για την νησιωτική χώρα.

Σε γενικές γραμμές, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παρουσιάζει μια απόκλιση της τάξης των 35-37 λεπτά το λίτρο, συγκριτικά με την περυσινή πάροδο. Μέχρι στιγμής παρουσιάζεται ελάχιστη ζήτηση από τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα πολλοί πρατηριούχοι να εκτιμούν ότι πολλοί φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να την βγάλουν με σόμπα φέτος τον Χειμώνα.

Μετά τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ξεκινούν και οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, που φέτος θα είναι διευρυμένο, ενώ διπλασιάζεται και η επιδότηση στο ρεύμα, με σκοπό τη στήριξη σε περισσότερα νοικοκυριά εν μέσω ενεργειακής κρίσης και αύξησης τιμών σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ρεύμα. Το βασικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης θα αυξηθεί από τα 220 ευρώ που είχε καθοριστεί για το 2021, στα 300 ευρώ για το 2022.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα