back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ν. Σοφιανός: Η απεργία των εκπαιδευτικών είναι αποφασιστική για να ακυρωθεί στην πράξη ο νόμος, η καταστολή, οι απειλές και οι εκβιασμοί

Διαβάστε επίσης

«Η  απεργία των εκπαιδευτικών είναι αποφασιστική για να μην περάσουν τα κυβερνητικά ψέματα και για να ακυρωθεί στην πράξη ο νόμος, η καταστολή, οι απειλές και οι εκβιασμοί» τόνισε μεταξύ άλλων, στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Mε την πολιτική που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια έχουν φτιάξει ένα σχολείο σαν τα μούτρα τους.’Όλα αυτά τα μέτρα που έχουν πάρει έχουν ένα και μόνο αποτέλεσμα, ένα σχολείο που αντί να μορφώνει εξοντώνει» ανέφερε.

Σε ερώτηση για την παραίτηση Κουρτς στην Αυστρία σημείωσε ότι η περίπτωση αυτή δείχνει ότι η διαπλοκή που υπάρχει ανάμεσα στο πολιτικό και στο οικονομικό προσωπικό της άρχουσας τάξης κάποτε βγαίνει και στην επιφάνεια. «Αυτό όμως που θα έπρεπε να προβληματίζει είναι ότι διάφορα “αστέρια” του αστικού πολιτικού συστήματος που ανατέλλουν σβήνουν για να τα διαδεχθούν κάποια άλλα» Το ζητούμενο σημείωσε είναι πώς οι εργαζόμενοι θα αμφισβητούν το μονόδρομο που τους πλασάρεται.

Αναφερόμενος στην Ελληνογαλλική Συμφωνία υπογράμμισε ότι «δεν είναι για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά για να παίξει ρόλο η Ελλάδα σε επικίνδυνους σχεδιασμούς με αποστολές στρατευμάτων στο Σαχέλ, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Βρισκόμαστε σε έναν νέο λαβύρινθο εξοπλισμών δισεκατομμυρίων τα οποία δεν είναι αμυντικά, είναι Νατοϊκής κοπής και προοπτικών για ευρωστρατό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, χαρακτήρισε χάρτινους πύργους τα επιχειρήματα περί αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προς την Ελλάδα.

Σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια και τη φασιστή απειλή, υπογράμμισε: «Η καλύτερη συμβολή στο “φρενάρισμα” και στην μαχητική απάντηση κατά του φασισμού, που θέλει να σηκώσει κεφάλι, είναι η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, είναι η πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει τέτοια φαινόμενα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα