back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τ. Πολυκανδριώτης: Διαχειρίσιμη ακόμα η κατάσταση στα νοσοκομεία

Διαβάστε επίσης

07-10-2021

Την εκτίμηση ότι είναι ακόμη διαχειρίσιμα τα πράγματα στα νοσοκομεία εξέφρασε ο Γ.Γ της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος Τζανής Πολυκανδριώτης στον Αθήνα 984, υπογραμμίζοντας την αξία και την ανάγκη του εμβολιασμού στη μάχη με την πανδημία.

Αναφερόμενος στη συνέντευξή του στον Γιώργο Αποστολίδη στην αυξανόμενη ανάγκη εισαγωγών στις ΜΕΘ, είπε πως «Υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών σε κλίνες ΜΕΘ με το μεγαλύτερο ποσοστό των νοσηλευόμενων να είναι μη εμβολιασμένοι»

Σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη των εργαζομένων του κλάδου, την κινητικότητα από τις μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία και τις αναστολές, ανέφερε πως «το ποσοστό των νοσηλευτών που δεν είχαν εμβολιαστεί δεν ήταν τραγικά μεγάλο. Καταφέραμε και μεταπείστηκε μεγάλο ποσοστό το οποίο εμβολιάστηκε και επέστρεψε ή σταδιακά επιστρέφει στην εργασία του.» Πρόσθεσε ωστόσο, πως «υπάρχει ένα μικρό ποσοστό νοσηλευτών που δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί.»

Για τα κενά στα νοσοκομεία ο ΓΓ της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, σημείωσε ότι «υπήρχαν έτσι κι αλλιώς και χωρίς τους εμβολιασμούς. Σίγουρα δημιουργούν πρόβλημα, διότι σε κάθε τμήμα Νοσοκομείου ακόμα και ένας νοσηλευτής να λείψει- πόσο μάλλον όταν είμαστε τραγικά υποστελεχωμένοι- προκαλείται πρόβλημα.
Παρά και τη λειτουργία της πλατφόρμας επικουρικού προσωπικού καθώς οι νεοεισερχόμενοι στο σύστημα θα πρέπει να ενταχθούν» κάνοντας λόγο για μια χρονοβόρα διαδικασία ώστε να ανταπεξέλθουν. Και εξήγησε ότι «ένας νοσηλευτής χωρίς κλινική εμπειρία, προκειμένου να εργαστεί στο νοσοκομείο και να παράγει κλινικό έργο κυρίως στις ΜΕΘ, χρειάζεται τουλάχιστον 2 με 3 μήνες εκπαίδευση.»

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι εισηγμένοι στις ΜΕΘ είναι στη πλειονότητά τους ανεμβολίαστοι, δήλωσε ότι «Το εμβόλιο δεν καλύπτει 100% από τη μετάδοση και νόσηση, σαφώς επηρεάζονται οι μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν και παράλληλα νοσήματα. Ωστόσο, πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος ότι το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο που έχουμε για να περιορίσουμε την πανδημία.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα