back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Παρελθόν από την ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος διεγράφη από την ΚΟ με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την επίθεσή του στο ΚΚΕ με εμφυλιοπολεμικούς όρους και την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Δένδια.   

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν μονόδρομος και τονίζουν πως «απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού, δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη».  

Είχε προηγηθεί αντιπαράθεση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ στη Βουλή, με αφορμή και τη συμμετοχή του σε εκδήλωση στο Βίτσι, όπου κατέθεσαν στεφάνι η Χρυσή Αυγή και εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη.  

Παρεμβαίνοντας, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε αυστηρά πως οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη», όπως και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη, και διαμήνυσε πως όσο εκπροσωπεί ο ίδιος την κυβέρνηση δεν θα ξαναγίνει ανεχτή στην αίθουσα της Βουλής τέτοια προσπάθεια.  

 

«Ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο μόνο αφού τον εξέθεσε ο κ. Δένδιας, μετά από κάλυψη 2 εβδομάδων», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως για να είναι ειλικρινής η στάση του πρωθυπουργού θα πρέπει να διαγράψει άμεσα και τον βουλευτή Τζηκαλάγια και να αποπέμψει την κα Αντωνίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στις γιορτές μίσους μαζί με τη Χ.Α. και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.  

  

Είχαμε προειδοποιήσει για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ. Η διαγραφή Μπογδάνου δεν την αναιρεί, τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ.  

  

Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη Βουλή για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία που ψηφίζεται από την Ολομέλεια αύριο, έστειλε μήνυμα να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, γιατί η τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών δεν επιτρέπει την πολυτέλεια της καταψήφισης της.     

  

Σήμερα οι ανακοινώσεις για την άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους, ακόμη και στις κόκκινες περιοχές. Όσοι έχουν κάνει τα εμβόλια θα μπορούν να διασκεδάζουν σε κλειστούς χώρους με μουσική και χωρίς ωράριο. 

Την ίδια ώρα, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εισηγείται να παραμείνουν στο “κόκκινο” η Θεσσαλονίκη και άλλες 10 περιοχές στη Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και να ανέβουν στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού οι Σέρρες και η Καρδίτσα. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. 

 

2.876 νέα κρούσματα κορονοιού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των επιπλοκών του κορονοιού, 334 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.    

   

Θετικό στον κορoνοϊό εντοπίστηκε μωρό 9,5 μηνών, που διέμενε σε σκηνή στη Ζίντα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, μετά τον σεισμό της προηγούμενης εβδομάδος. 

Στο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύεται  βρέφος μόλις 40 ημερών, ενώ μετά από rapid test που έκαναν οι γιατροί στη μητέρα διαπίστωσαν ότι νοσεί και η ίδια από τον ιό. 

  

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε  ότι ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες την αξιολόγηση ενός χαπιού της αμερικανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Merck κατά της Covid-19, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επόμενη αίτηση για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

  

Πέντε προτάσεις κατέθεσαν σε κοινή δήλωσή τους οι υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Τσεχίας και της Ρουμανίας για τις τιμές στην αγορά ενέργειας που  έχουν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες.   

“Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επίτευξη ενεργειακής ανεξαρτησίας, επενδύοντας στη διαφοροποίηση της ενεργειακής μας προμήθειας και να μειώσουμε την εξάρτηση της Ευρώπης από χώρες-εξαγωγείς φυσικού αερίου, το ταχύτερο δυνατόν”, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι πέντε υπουργοί.   

  

Για «υστερία και σύγχυση», που κυριαρχεί στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστηρίζοντας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης, ότι κάποιοι επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν εκμεταλλευόμενοι την κλιματική αλλαγή. 

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι έγινε συζήτηση με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ σχετικά με την Ταϊβάν και ότι οι δυο τους συμφώνησαν να τηρήσουν τη διμερή διευθέτηση για τη νήσο, ενώ η ένταση δεν σταματά να ανεβαίνει ανάμεσα στην Ταϊπέι και στο Πεκίνο τις τελευταίες ημέρες. 

 

Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών έπληξε τα ξημερώματα τους νομούς Αόμορι και Ιουάτε, στη βόρεια Ιαπωνία, ενώ δεν προκάλεσε τσουνάμι, σύμφωνα με την ιαπωνική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία. 

   

ΚΑΙΡΟΣ  

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 25 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα