back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Π. Χρηστίδης: Όποιος επιθυμεί να ψηφίσει για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να είναι μέλος του κινήματος

Διαβάστε επίσης

Στα ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, στη «διαδρομή» μέχρι τις εσωκομματικές κάλπες στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Ο κ. Χρηστίδης, ανέφερε ότι με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να έχουν λόγο για την ηγεσία μόνο τα μέλη της παράταξης, τηρούνται οι καταστατικές διατάξεις και ταυτόχρονα αποκλείεται το ενδεχόμενο να προταθούν ως υποψήφιοι μέλη ή φίλοι άλλων κομμάτων.

«Το μόνο που ζητάμε και με διασταλτική ερμηνεία του Καταστατικού είναι όποιος επιθυμεί να ψηφίσει, να γίνεται και μέλος του κινήματος. Ζητάμε δηλαδή οι 5.000 υπογραφές που πρέπει να συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να προέρχονται από μέλη του κινήματος προκειμένου να αποφύγουμε να ψηφίσουν από άλλα κόμματα ή να θελήσουν κάποιοι να ψηφίσουν για άλλους λόγους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, άσκησε κριτική σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας ουσιαστικά και το δίλημμα – διακύβευμα στασιμότητα ή πρόοδος.

«Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν πότε πραγματικά υπήρξαν πολιτικές, προοδευτικές, κεντροαριστερές δυνάμεις οι οποίες ενίσχυσαν το κοινωνικό κράτος, ανέπτυξαν ταχύτητες και προσδοκίες και πότε η χώρα έμεινε στάσιμη.

Ακόμα και στις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι οι περίοδοι που υπήρχε στασιμότητα στην Ελλάδα ήταν επί διακυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες να δηλώνουν ότι τα καλά χρόνια για την πατρίδα μας ήταν εκείνα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Εκεί δίνουμε έμφαση και γι αυτό ζητάμε από κάθε προοδευτικό πολίτη να έρθει να συμβάλει στη διαδικασία προκειμένου να δημιουργηθεί μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα γίνει δύναμη εξουσίας».

Σχετικά με την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας ενόψει και της σχετικής συζήτησης που θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη στη Βουλή, τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ θα την υπερψηφίσει.

«Εμείς έχουμε στηρίξει διαχρονικά όλες τις επιλογές οι οποίες ενισχύουν την αμυντική βιομηχανία και την αμυντική δύναμη της χώρας μας. Θα σταθούμε και τώρα υπέρ αυτής της αντίληψης παρά το γεγονός ότι προκύπτουν ερωτήματα για τα οποία θα ζητηθούν εξηγήσεις όπως για παράδειγμα γιατί ο κ. Μητσοτάκης ένα χρόνο πριν απέρριπτε την ίδια συμφωνία ως ασύμφορη και σήμερα τη θεωρεί επωφελή».

Πρόσθεσε πως θα έπρεπε να αποτελεί προαπαιτούμενο στη συμφωνία η αξιοποίηση των ελληνικών ναυπηγείων και του ανθρώπινου δυναμικού στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα