back to top
19.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

19.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ecofin: Η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη με όπλο τον Μηχανισμό Ανάκαμψης

Διαβάστε επίσης

Η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη – με έμφαση στην εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του προγράμματος SURE για τη στήριξη της απασχόλησης – βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Ecofinστο Λουξεμβούργο . Σήμερα αναμένεται να δοθεί η τελική έγκριση για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Μάλτας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας συμμετέχει στην συνεδρίαση του Ecofin η οποία ακολουθεί την χθεσινή συνεδρίαση του  Eurogroup, όπου, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν, σε πολύ θετικό κλίμα για τη χώρα μας την 11η Έκθεση Αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών για την Ελλάδα, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς πρόσφατα.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στο Παρίσι, προκειμένου να λάβει μέρος στην Υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, που πραγματοποιείται την Τρίτη και την Τετάρτη στην έδρα του ΟΟΣΑ.

Το κεντρικό θέμα της Συνόδου, στην οποία μετέχουν Υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας, Εξωτερικών και Εμπορίου από τα κράτη-μέλη και τα κράτη-εταίρους του ΟΟΣΑ, καθώς και εκπρόσωποι άλλων διεθνών οργανισμών, είναι: «Κοινές αξίες: Χτίζοντας ένα πράσινο και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον».

Ο κ. Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει στη διάρκεια της Συνόδου παρεμβάσεις για θέματα βιώσιμης, πράσινης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα