back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ένταση και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Διαβάστε επίσης

Ένταση επικράτησε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, καθώς η αστυνομία δεν επέτρεψε τους διαδηλωτές να φτάσουν στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή και έκανε χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και της αύρας.

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές πραγματοποίησαν διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας πορεία από τα Προπύλαια μέχρι το Σύνταγμα.

Εκεί η αστυνομία είχε ήδη παραταχθεί στη Λεωφόρο Αμαλίας, από την Όθωνος μέχρι την Γεωργίου Α, προκειμένου να μην επιτρέψει στους διαδηλωτές να φτάσουν μπροστά από τη Βουλή.

επεισόδια εκπαιδευτικό συλλαλητήριο κινητοποίηση εκπαιδευτικών φοιτητών

Τότε επικράτησε ένταση με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για την παρουσία της αστυνομίας και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και της αύρας, ώστε να τους απομακρύνουν από το σημείο.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες προχώρησαν στη σημερινή κινητοποίηση επειδή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά των ομοσπονδιών για την απεργία-αποχή που κήρυξαν κατά της αξιολόγησης.

Η απεργία-αποχή, κρίθηκε παράνομη, ωστόσο σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους των ομοσπονδιών, μπορεί να συνεχιστεί μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση από το Εφετείο.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα