back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σημαντικές καθυστερήσεις στη λεωφόρο Κηφισού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω τροχαίων που σημειώθηκαν νωρίτερα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο ρεύμα προς Πειραιά, από την Βαρυμπόμπη μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια και στο ρεύμα προς Λαμία, από το Αιγάλεω μέχρι την Αχαρνών.

Ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού σε πολίτες άνω των 60 ετών, υγειονομικούς και όσους φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας. Η διαδικασία έχει προαιρετικό χαρακτήρα.

Στη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού προχωρούν Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Pfizer ανακοίνωσε ότι είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο της για παιδιά ηλικίας από 5-11 ετών. Περισσότερα θα μας πει η Αλεξάνδρα Βουδούρη…

Δεν θα αρκεστούμε σε μια δήλωση της εταιρείας. Το πιθανότερο ότι είναι όντως είναι αποτελεσματικό, αλλά πρέπει πρώτα να δούμε τις σχετικές μελέτες και τα δεδομένα, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο παιδίατρος και επιδημιολόγος, καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος. Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, “κάθε χώρα με τους ειδικούς της διατηρεί το δικαίωμα να κρίνει και να αποφασίσει. Δεν θα κάνουμε εμβόλια στα παιδιά των ηλικιών αυτών, εάν δεν πειστούμε ότι είναι ασφαλή”.

2.126 τα νέα κρούσματα κορονοϊού, με ποσοστό θετικότητας 2,65%. 39 ασθενείς κατέληξαν, 342 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις δέκα το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 έξω από το υπουργείο υγείας εξήγγειλε για σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ. Ζητά μεταξύ άλλων την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών, «με δεδομένο», όπως αναφέρει, «ότι και οι εμβολιασμένοι αποδεδειγμένα μεταδίδουν τον ιό”.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη, που προκάλεσε ζημιές σε 5 σπίτια, ενώ υπάρχουν και καμμένα αυτοκίνητα. Εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια στον οικισμό Λεβίσκι, ενώ λίγο αργότερα εστάλη και μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του συγκεκριμένου οικισμού αλλά και στην Αγία Μαρίνα να είναι σε επιφυλακή.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για εμπρησμό, είπε στον Αθήνα 9.84 ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης και γνωστοποίησε ότι έγιναν προσαγωγές.

Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.

Την υποστήριξή τους στη Γαλλία εξέφρασαν οι ΥΠΕΞ των 27, που συνεδρίασαν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εν μέσω της κρίσης που έχει πυροδοτήσει η τριμερής συμφωνία για την ασφάλεια μεταξύ των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η γαλλοαμερικανική διένεξη δεν είναι απλά «διμερές ζήτημα», αλλά «πλήττει» την ΕΕ στο σύνολό της.

Να ρίξει τους τόνους με τη Γαλλία θα επιχειρήσει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπαιντεν ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Εάν υποβληθεί τέτοιο αίτημα θα εξεταστεί διπλωματικά και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά», είπε ο κ. Οικονόμου. Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο στη Νέα Υόρκη, ενώ σειρά σημαντικών συναντήσεων ξεκίνησε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Συνέλευσης.

Χθες ενημέρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για τα τελευταία περιστατικά τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο, εστιάζοντας στην παρενόχληση ερευνητικού σκάφους ανατολικά της Κρήτης.

Συνάντηση με τους Δημάρχους Αθηναίων και Κωνσταντινούπολης, Κώστα Μπακογιάννη και Εκρέμ Ιμάμογλου, θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Ο κ. Ιμάμογλου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα ως επίσημος προσκεκλημένος του κ. Μπακογιάννη, στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης του Δημάρχου Αθηναίων στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο, όταν οι δύο δήμαρχοι είχαν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Από αύριο η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για περισσότερους από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι πρώτες δύο δόσεις του φόρου μπορούν καταβληθούν στο τέλος Οκτωβρίου, χωρίς επιβάρυνση για τους φορολογούμενους.

Και ο καιρός: Αρχικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 33 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα