back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Εβδομάδα επαφών Μητσοτάκη σε Νέα Υόρκη και Παρίσι

Διαβάστε επίσης

Με το πολιτικό θερμόμετρο στο εσωτερικό της χώρας να βρίσκεται στα ύψη μετά και την ολοκλήρωση της παρουσίας των πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ, ξεκινά μία περίοδος διεθνών επαφών για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος θα βρεθεί από τα μέσα της εβδομάδας στη Νέα Υόρκη και εν συνεχεία στο Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη για να λάβει μέρος στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα απευθύνει ομιλία την Παρασκευή.

Στο περιθώριο αναμένεται να έχει σειρά επαφών, δεν βρίσκεται ωστόσο στο πρόγραμμά του συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό διευκρινιζόταν από κυβερνητικές πηγές μετά τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν, δεδομένου ότι η παρουσία του κ. Ερντογάν πρόκειται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Προεδρίας, την ημέρα που θα φθάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ μέχρι χθες βράδυ δεν είχε ζητηθεί κάποια συνάντηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για το μέχρι στιγμής πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος με άλλους ηγέτες σε δείπνο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Θα έχει επίσης συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της ομογένειας, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, αλλά και συναντήσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος όπως με τον πρόεδρο της Microsoft Brad Smith.

Μετά την Νέα Υόρκη ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Παρίσι για τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να έχει στην γαλλική πρωτεύουσα και συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα