back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Για μία “νέα αρχή για το κράτος και την οικονομία, με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή και εγγυητή μια προοδευτική διακυβέρνηση” μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κυβερνά ως “καίσαρας” με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση μιας μικρής μειοψηφίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, δεν θα είναι κυβέρνηση ενός κόμματος. Όπως είπε σε κυβερνητικές θέσεις θα τοποθετηθούν και εκπρόσωποι των κοινωνικών ομάδων που κρατούν όρθια την οικονομία και τη χώρα, προσωπικότητες που τις έχει καταξιώσει η κοινωνική συμμετοχή και δράση, Μεταξύ άλλων ο κύριος Τσίπρας ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά και για τη διαγραφή μέρους των χρεών που συσσώρευσε σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά η περίοδος της πανδημίας και δεσμεύτηκε ότι από την πρώτη ημέρα νέας διακυβέρνησής του ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσμοθετήσει αύξηση του Κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Αδυναμία να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα του αύριο και στις ανησυχίες του σήμερα, καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων “Παρά τα πανάκριβα σκηνικά ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι είναι ξεπερασμένος. Αγκυλωμένος στο παρελθόν, σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει πια”.

2.190 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 348 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 320 (ποσοστό 91,95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Κατέληξαν άλλοι 37 άνθρωποι.

Οι λεπτομέρειες της τριμερούς συμφωνίας για την ασφάλεια μεταξύ της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία σήμανε την ακύρωση της σύμβασης που είχαν υπογράψει το Παρίσι και η Καμπέρα για την προμήθεια υποβρυχίων αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7 τον Ιούνιο στην Κορνουάλη, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Telegraph, σημειώνοντας ότι όλα τα έγγραφα γι’ αυτήν είχαν διαβάθμιση «άκρως απόρρητο» Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, παρών στη σύνοδο, κρατήθηκε στο σκοτάδι ως προς την προετοιμασία της συμφωνίας. Η εφημερίδα Guardian γράφει πως οι συνομιλίες για το ζήτημα διεξάγονταν επί μήνες με απόλυτη μυστικότητα.

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, έκρινε ότι “αυτό που συνέβη” θα έχει επιπτώσεις στον καθορισμό της νέας στρατηγικής αντίληψης του ΝΑΤΟ και μίλησε για “σοβαρή κρίση” μία “σοβαρή διάρρηξη εμπιστοσύνης” όπως είπε. Παράλληλα έκανε λόγο για ψέματα, διπλοπροσωπία, και “περιφρόνηση” εκ μέρους των συμμάχων της Γαλλίας. Ερωτώμενος σχετικά, σημείωσε ότι η ανάκληση του πρεσβευτή από το Λονδίνο κρίθηκε άσκοπη: Όπως είπε χαρακτηριστικά “Γνωρίζουμε τον μόνιμο καιροσκοπισμό” των Βρετανών, χαρακτηρίζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο “ρεζέρβα” της τριμερούς πρωτοβουλίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και στους σημερινούς αγώνες της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ… Στις 4: Απόλλων Σμύρνης – Βόλος. 6 και τέταρτο: Ατρόμητος – Παναιτωλικός , 8 και μισή: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ και Λαμία – Ολυμπιακός. Χθες ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: 1-0

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος ως το μεσημέρι στην Αττική. Αργότερα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή και καταιγίδων. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα