back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Η ανάκαμψη θα είναι βιώσιμη και δίκαιη

Διαβάστε επίσης

Tην αισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε “πεπεισμένος ότι η ανάκαμψη θα είναι βιώσιμη και δίκαιη», ενώ υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, θα ξεπεράσουμε τον στόχο που έχουμε θέσει για τον τουρισμό το τρέχον έτος” και πρόσθεσε ότι “αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αναθεωρήσαμε προς το καλύτερο τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη το 2021».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «η Ελλάδα γίνεται ένας ελκυστικός προορισμός για τις ξένες επενδύσεις” και “υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον και πέρα από τους “παραδοσιακούς” τομείς όπως ο τουρισμός».

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για “βιώσιμη οικονομία με τερματισμό της υπερφορολόγησης για τη μεσαία τάξη”, ενώ τόνισε πως “θα είμαστε σε θέση να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023 και θα το πετύχουμε με την ανάπτυξη της οικονομίας και όχι με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, αυτό, δηλαδή, που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση», όπως είπε.

«Έχουμε στη διάθεσή μας τα πρόσθετα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 32 δισ. ευρώ, τα οποία θα επενδυθούν στην Ελλάδα τα επόμενα έξι χρόνια. Δανειζόμαστε με ρεκόρ χαμηλών επιτοκίων, αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών μας, αντιστρέψαμε την πορεία της ΔΕΗ, που ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας και τώρα θεωρείται μια εντυπωσιακή ιστορία επιτυχίας για το πώς μπορεί να μεταμορφωθεί μια κρατική εταιρεία. Πιστεύω ότι σας έδωσα αρκετούς λόγους για τους οποίους μπορεί κανείς να είναι πραγματικά αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Το Reuters αναφέρεται και στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία νωρίτερα μέσα στο 2021. Ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς για το θέμα, ανέφερε: «Ας προσπαθήσουμε να πιάσουμε το νήμα από εκεί το αφήσαμε στις διερευνητικές επαφές. Και αν δεν μπορούμε να έρθουμε σε συμφωνία, ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον στο πλαίσιο με το οποίο θα φέρουμε τη διαφορά μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Και θα σεβαστούμε την απόφαση του Δικαστηρίου».

«Υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο κι αυτό είναι το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα