back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Εξασθενεί με το πέρασμα του χρόνου η προστασία του εμβολίου μετά και τη δεύτερη δόση ενάντια στον covid-19, αποφάνθηκαν σε ανακοινώσεις τους οι Αμερικανικές εταιρείες Pfizer και Moderna.

Σύμφωνα με μελέτη της Pfizer η ανοσιακή προστασία του εμβολίου της μειώνεται έξι έως οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Η μείωση υπολογίστηκε σε περίπου 6% ανά δίμηνο μετά τη δεύτερη δόση, πέφτοντας από το 96,2% στο 83,7% τέσσερις μήνες μετά.

Επιπλέον η φαρμακοβιομηχανία επικαλούμενη ισραηλινή μελέτη, αναφέρει ότι η τρίτη δόση αποκαθιστά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στο 95%.

Αναφορικά με την χρονική προστασία του εμβολίου της Moderna, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της εξασθενεί διαχρονικά και τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξαν μεγαλύτερα ποσοστά λοιμώξεων μεταξύ όσων είχαν εμβολιαστεί πρώτοι πριν από 13 μήνες, σε σύγκριση με όσους εμβολιάστηκαν πριν από οκτώ. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η προστασία των 6 μηνών που παρέχει το εμβόλιο θα παραμείνει σταθερή έως και έναν χρόνο επισήμανε ο πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας.

Σταθεροποίηση των κρουσμάτων του κορονοιού παρατηρείται στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες -ως αποτέλεσμα των πολλών τεστ που διεξάγονται. Ωστόσο ορισμένες περιοχές της επικράτειας και ιδίως της βόρειας Ελλάδας εμφανίζουν αύξηση κρουσμάτων. Σε μίνι lockdown αναμένεται να ενταχθούν Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα, λόγω του επιβαρυμένου ιικού φορτίου.

Μέχρι την Παρασκευή οι μαθητές μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν self τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου ολόκληρου του Σεπτεμβρίου.

Χειμώνας φωτιά αναμένεται να είναι ο φετινός καθώς ακριβότερο κατά 20% σε σχέση με πέρσι εκτιμάται πως θα ξεκινήσει να πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η τιμή του θα φθάσει στα 1,05 ευρώ το λίτρο, στο 1,10 ευρώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και γύρω στο 1,20 – 1,25 ευρώ το λίτρο στα νησιά .

Σε αναπροσαρμογή του επιδόματος θέρμανσης οδηγείται η Κυβέρνηση καθώς η άνοδος της τιμής του πετρελαίου έρχεται να προστεθεί στην εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου κατά 90%.

Τον Δεκέμβριο 700.000 νοικοκυριά θα λάβουν το διευρυμένο επίδομα θέρμανσης για την περίοδο 2021-2022 περίπου με τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ίσχυαν πέρσι.

Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται η ανάρτηση στην πλατφόρμα του TAXIS, των φετινών εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ τα οποία δεν θα περιέχουν καμιά αλλαγή φόρου σε σχέση με πέρυσι εκτός ειδικών περιπτώσεων, με την καταβολή της πρώτης μηνιαίας δόσης να γίνεται μέχρι στις 30 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν μειωμένο ΕΝΦΙΑ, εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων που προκάλεσε η πανδημία. Περισσότερα στο www.athina984.gr.

Ξεκίνησε η σταδιακή διάθεση των αντιγριπικών εμβολίων. Η συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων θα ανοίξει την 1η Οκτωβρίου.

«Αδύναμο χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό τον γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή την δημοσιοποίηση των στοιχείων μαθητών μεταναστών από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία θα θεωρούνταν αυτονόητη η παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η νέα συμφωνία στον Ειρηνικό μεταξύ των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας με στόχο την οικοδόμηση κοινού μετώπου κατά της αυξανόμενης κινεζικής επιρροής.

Οι αντιδράσεις ήρθαν από Νέα Ζηλανδία Κίνα και Γαλλία μετά μάλιστα και την ακύρωση από την Αυστραλία του γιγαντιαίου συμβολαίου για την κατασκευή 12 συμβατικών υποβρυχίων Attack σημερινής αξίας 90 δισ. Ευρώ. Το Παρίσι μιλάει για “έλλειψη συνοχής” στην δομική συνεργασία με την Αυστραλία Η πρώτη αντίδραση του Πεκίνου ήρθε από την πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσιγκτον. Με τη σειρά της η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει την απαγόρευση εισόδου πυρηνικών πλοίων στα χωρικά της ύδατα.

Το νέο σύμφωνο ασφαλείας το οποίο περιλαμβάνει κυρίως την παράδοση πυρηνικών υποβρυχίων στην Καμπέρα, δεν αποτελεί προάγγελο ενός Ψυχρού Πολέμου ανάμεσα στην Δύση και την Κίνα, επισήμανε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας.

Χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά μένουν εκτός πλαισίου εκπροσώπησης καθώς η αρμοδιότητα για την Επιτροπεία των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταφέρθηκε από το υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Αποτέλεσμα της μεταφοράς είναι γραφειοκρατικά κωλύματα και καθυστερήσεις, καταγγέλλει η ΜΕΤΑ δραση. «Ακόμα μια φορά τα ασυνόδευτα παιδιά γίνονται θύματα της απραξίας του κρατικών αρχών» επισημαίνει η οργάνωση καλώντας τις αρμόδιες αρχές να βρουν λύση.

Εκδήλωση για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Ζάππειο Μέγαρο. Περισσότερα θα μας πει ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος…

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 77 ετών, ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ Ντούσαν Ίβκοβιτς. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Έως και την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, σε 33 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας και αμειβόμενη μαθητεία σε εργασιακό χώρο.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS.

Kαι ο καιρός: Αίθριος και σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 33 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα