back to top
21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Mια συλλογή μόδας για κάθε τέλος, που σηματοδοτεί και μια νέα αρχή

Διαβάστε επίσης

FIN – AN ANTI-FASHION SHOW

Παρουσίαση της νέας κολεξιόν του φαντασιακού οίκου υψηλής ραπτικής FIN

Mια συλλογή μόδας για κάθε τέλος, που σηματοδοτεί και μια νέα αρχή.
Χώρος: Υπαίθριος χώρος στάθμευσης στον λόφο του Λυκαβηττού

Σαρανταπήχου 55, Λυκαβηττός, Αθήνα

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, 19:00

Ένα πρότζεκτ του Petr Stef Kišur και της Ελένης Πούλου, μελών της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Honey-Suckle Company και του μουσικού σχήματος NOHE NOSHE, σε συνεργασία με το 3 137

Σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και αντλώντας έμπνευση από τις ελληνικές λαϊκές φορεσιές, το 3 137 καλεί δύο μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας Honey-Suckle Company από το Βερολίνο, τον Petr Stef Kišur και την Ελένη Πούλου, να οραματιστούν μαζί έναν φαντασιακό οίκο υψηλής ραπτικής.
Το φθινόπωρο του 2020 το 3 137 πραγματοποίησε μια καμπάνια συλλογικής χρηματοδότησης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Κickstarter. Έναν χρόνο αργότερα, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της καμπάνιας είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του πρότζεκτ FIN, μιας συλλογής μόδας που επιμελούνται ο Petr Stef Kišur και η Ελένη Πούλου των Honey-Suckle Company και λειτουργεί παράλληλα ως μανιφέστο για κάθε τέλος που σηματοδοτεί μια νέα αρχή.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net. H επίδειξη της συλλογής θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα ολοκληρωθεί με τη δύση του ήλιου, ενώ θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική από τους NOHE NOSHE.
Η νεότερη ιστορία του ελλαδικού χώρου λειτουργεί ως σημείο συνάντησης όπου διασταυρώνονται διαφορετικές ιδέες, ποιότητες, αντιλήψεις και πρότυπα. Σε έναν τόπο όπου συγκλίνουν Ανατολή και Δύση, φέρνοντας αντιθέσεις και ομοιότητες στο προσκήνιο, ανοίγεται ο χώρος, άρα και η πιθανότητα για τη δημιουργία νέων κοινοτήτων.
Εν μέσω μιας περιόδου κοινωνικής αποστασιοποίησης, επιθυμία των καλεσμένων καλλιτεχνών είναι να αναδείξουν την εγγύτητα, δημιουργώντας ένα νέο εμβληματικό ένδυμα το οποίο ονομάζουν κοινωνικό φόρεμα. Το πρότζεκτ FIN αποσκοπεί να μοιραστεί μια κοινή στιγμή, έναν κοινό τόπο στην κοινότητα που θα το παρακολουθήσει, ακολουθώντας τις τοπικές, περιφερειακές, εποχικές αξίες και στρατηγικές.
Η Honey-Suckle Company είναι μια βερολινέζικη καλλιτεχνική κολεκτίβα που ιδρύθηκε το 1994. Ο Petr Stef Kišur είναι εικαστικός καλλιτέχνης και ιδρυτής της Honey-Suckle Company. Η Ελένη Πούλου είναι μουσικός, πρώην μέλος του συγκροτήματος The Fall, εικαστική καλλιτέχνις και μέλος της Honey-Suckle Company. O Kišur και η Πούλου απαρτίζουν επίσης το μουσικό σχήμα NOHE NOSHE. Η δουλειά των δύο καλλιτεχνών προκύπτει μέσα από ένα σύνολο πειραματισμών με τη φωτογραφία, τη μουσική, τη μόδα, την κινούμενη εικόνα και τη γλυπτική.
Το έργο FIN υλοποιείται χάρη στους υποστηρικτές της καμπάνιας συλλογικής χρηματοδότησης Greece 2021: An Anti-Fashion Show (που πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2020 στη διαδικτυακή πλατφόρμα Κickstarter), στους Μαικήνες / Μυκήνες (το σχήμα μελών του 3 137) και στο Goethe-Institut Athen και με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net.

Με την υποστήριξη:

Studio Manager: Σαββίνα Πατρικίου

Τεκμηρίωση: Fake Office

Επιμέλεια κειμένων: EG (Ελεάννα Παπαθανασιάδη και Γκέλυ Μαδεμλή)

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθεια στην παραγωγή του έργου τις/τους: Εβίτα Τσοκάντα, Μυρτώ Γερουλάνου, Μαργαρίτα Γουργουρίνη, Μαρίλη Κωνσταντινοπούλου, Βιργινία Ματσέλη, Δάφνη Χαιρετάκη, Patton Hindle, Andreas Sell

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη στην καμπάνια συλλογικής χρηματοδότησης στη διαδικτυακή πλατφόρμα Κickstarter τις/τους:

Νικόλα Αρνή, Εύα Βλασσοπούλου, Ρένα Καρουζάκη, Φάνη Καφαντάρη, Δέσποινα Κρέη, Σουζάνα Λασκαρίδη, Μαρίνα Μήλιου-Θεοχαράκη, Αλεξάνδρα Μουρτζίνη, Ελεάννα Παπαθανασιάδη, Δημήτρη Παπουτσάκη, Ελένη Ρήγα, Έλλη Ρουπάκη, Εύη Σουγκάρα, Κυριάκο Σπύρου, Κώστα Στασινόπουλο, Σταμάτη Σχιζάκη, Συλλογή Kerenidis Pepe, Κωνσταντίνο Τσέτσο, Θεόδωρο Τζανετάκη, Μαριάννα Χριστοφή, James Bridle, Sunday Daskalea, Patton Hindle, Vicki Siolos, Frederiek Weda, μεταξύ πολλών άλλων που επιθυμούν να μείνουν ανώνυμοι.

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Covid-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή λειτουργία ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτούς χώρους. Οι θεατές παρακαλούνται να ακολουθήσουν με τη σειρά τους τις οδηγίες. Οι ομάδες του 3 137 και του Goethe-Institut θα είναι διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης για τυχόν διευκρινίσεις και περαιτέρω βοήθεια. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για λόγους ασφαλείας και για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις στο πρόγραμμα, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση στον χώρο διεξαγωγής (περίπου 30 λεπτά προτού την έναρξη).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα