back to top
20.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Καρδίτσα: Υπόθεση έκδοσης εικονικών πιστοποιητικών εμβολιασμού ερευνά η δικαιοσύνη

Διαβάστε επίσης

Υπόθεση έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ερευνά η δικαιοσύνη στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια» της Καρδίτσας στην υπόθεση εμπλέκεται τουλάχιστον μια διοικητική υπάλληλος, ενώ ερευνάται η εμπλοκή κι άλλων εργαζομένων στο κέντρο υγείας Παλαμά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι στιγμής, έχουν βεβαιωθεί 47 πλαστά πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Πλεύρης: Καμία Ανοχή

Για τη θέμα έκανε παρέμβαση ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ζητώντας από την 5η υγειονομική περιφέρεια της «να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία». «Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός σε σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Αλήθεια», η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμών και δήλωνε ως εμβολιασμένους για την covid19, άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν από τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο  πολίτης που εμβολιάζεται απουσίαζαν η υπογραφή γιατρού και η σφραγίδα.

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από την θέση της ενώ για την υπόθεση διατάχθηκε ήδη Ε.Δ.Ε..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα