back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα.Η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις τόσο στο Σύνταγμα όσο και στα στενά γύρω από το Μοναστηράκι.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία με έντονη την παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ανοιχτοί οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Και στην Θεσσαλονίκη είχαμε ανάλογη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών το απόγευμα στο Λευκό Πύργο Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία.

1582 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 334. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37. Από αυτά τα 320 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 138 στην Θεσσαλονίκη και 114 στην Κρήτη

Από την Τετάρτη τίθεται σε εφαρμογή η κοινή απόφαση των υπουργείων Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και Επικρατείας για την παρακολούθηση και τον τρόπο ελέγχου της συμμόρφωσης με την υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Τα μέτρα, αφορούν γενικότερα όλο το προσωπικό σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας. Με την απόφαση καθορίζονται αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την δήλωση στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε αυτές τις δομές, των οποίων η παροχή εργασίας δεν γίνεται αποδεκτή λόγω μη συμμόρφωσης προς την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

Έμφαση στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών εν όψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς φαίνεται πως δίδει εφ εξής η κυβέρνηση, όπως επεσήμανε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος. Σε ό, τι αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολισμού, ο κ. Σκέρτσος επανέλαβε πως υπάρχουν επάνω στο τραπέζι προτάσεις για την επέκταση της, ωστόσο, διευκρίνισε ότι «δεν είναι της παρούσης»

Στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ με drone κατά οχήματος που μετέφερε «πολλούς βομβιστές αυτοκτονίας» του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Όπως ανέφεραν στόχος ήταν να μην προλάβουν να πραγματοποιήσουν σχεδιαζόμενη από το ISIS-K νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Στο Αφγανιστάν ο κίνδυνος νέας τρομοκρατικής επίθεσης είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν οι ώρες έως και την Τρίτη το βράδυ είναι οι κρισιμότερες, γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκε και το νέο πλήγμα κατά αυτοκινήτου με εκρηκτικά που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο. Το πιθανότερο μάλιστα είναι να δούμε και αλλά τέτοια πλήγματα.

Ευρωπαϊκή συμφωνία για τη μετανάστευση και το άσυλο με αφορμή τις κρίσιμες εξελίξεις στο Αφγανιστάν ζητά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Το μήνυμα έστειλε από τη Νάουσα όπου συμμετείχε σε Διεθνές Θερινό Σχολείο, με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η μετανάστευση».

Σώοι παρελήφθησαν από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και παραπλέοντα σκάφη, οι πέντε αλλοδαποί επιβαίνοντες ιστιοφόρου σκάφους με σημαία Γαλλίας, στο οποίο παρουσιάστηκε εισροή υδάτων από άγνωστη αιτία στη θαλάσσια περιοχή Χαλικιά, νότια της Αρεόπολης, στο Γύθειο.

Στην Ιταλία

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα σε ουρανοξύστη που βρίσκεται στη νότια περιοχή του Μιλάνου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε στον δέκατο πέμπτο όροφο και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε άλλα πατώματα. Οι πυροσβέστες ζήτησαν από όλους τους ενοίκους που βρίσκονταν στα διαμερίσματα, να εγκαταλείψουν το κτήριο. Έως τώρα δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες, ενώ όλη η πρόσοψη του ουρανοξύστη έχει καταστραφεί.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο τέως προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Ζακ Ρογκ. Ο Ζακ Ρογκ είναι γνωστός στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, καθώς επί της προεδρίας του στη ΔΟΕ διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ένα ακόμα μετάλλιο για την Ελλάδα -το 5ο- στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Ο Αντώνης Τσαπατάκης, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο με χρόνο 1:40 και 20.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα