back to top
19.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

19.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ε. Σιδηροπούλου: Επείγει η ανάγκη αλλαγών στην οικονομία των αναπτυγμένων χωρών

Διαβάστε επίσης

18-08-2021

Στην ανάγκη να γίνουν άμεσα αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία και στον τρόπο ζωής προκειμένου να μην καταρρεύσει το οικοσύστημα λόγω της κλιματικής κρίσης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στον Αθήνα 984, η Ελισάβετ Σιδηροπούλου, μέλος της ομάδας των 20 επιστημόνων παγκοσμίως που μετέχουν στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

«Οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες που είδαμε σε όλο τον κόσμο είναι η νέα κανονικότητα -δυστυχώς- και θα συνεχιστούν, ακόμη και αν διατηρήσουμε τη θερμοκρασία του πλανήτη και δεν ανέβει άλλον 1,5 βαθμό», προειδοποίησε μιλώντας στον Γιώργο Αποστολίδη.

Πρόσθεσε ότι «έχει εμπεδωθεί πλέον η αντίληψη, μετά την πανδημία, πως πρέπει να επέλθουν αλλαγές στον τρόπο ζωής και στην οικονομία, αλλά το ζήτημα είναι πόσο γρήγορα θα γίνουν.»

Και έφερε ως παράδειγμα, την ανακοίνωση διευθύνοντος συμβούλου μεγάλης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρισμού στη Νότιο Αφρική, για εγκατάλειψη του άνθρακα και στροφή στη βιώσιμη πράσινη βιομηχανοποίηση.

«Είναι η πρώτη φορά που λέγεται κάτι τέτοιο στη χώρα και πλέον υπάρχουν αποφάσεις σε διεθνές επίπεδο, που θα αναγκάζουν τις μεγάλες εταιρείες να αλλάξουν πορεία.
Όταν μιλάμε για αναπτυσσόμενες χώρες, αυτή η αλλαγή έχει κόστος και γι’ αυτό γίνονται οι συζητήσεις.
Η ευθύνη για την κατάσταση που έχουμε φτάσει, ανήκει στις αναπτυγμένες οικονομικά χώρες και το ζητούμενο είναι η εξεύρεση του εργαλείου χρηματοδότησης αυτής της αλλαγής για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα