back to top
17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Α. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος των ευθυνών του

Διαβάστε επίσης

“Ακούγοντας και βλέποντας σήμερα τον Πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη, εγώ αλλά πιστεύω και ο κάθε πολίτης, αισθάνεται μεγαλύτερη ανησυχία και μεγαλύτερη ανασφάλεια αυτές τις ώρες. Δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής. Δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού και της ανικανότητας του επιτελικού κράτους. Δυστυχώς δεν έχει συνειδητοποιήσει και το μέγεθος των ευθυνών του” ανέφερε σε δήλωσή του από το νομό Ηλείας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα “υπάρχουν κάποιες στιγμές, που η διαρκής προσπάθεια ωραιοποίησης και προπαγάνδας προσκρούει στο τείχος της πραγματικότητας. Και τώρα είναι μία τέτοια στιγμή. Όχι άλλη προπαγάνδα, όχι άλλη ωραιοποίηση, όχι άλλα ξύλινα λόγια”.

Και συνέχισε στη δήλωσή του: “Δεν μπορεί για παράδειγμα, την ώρα που συμπολίτες μας ζητούν απαντήσεις για το σήμερα και το αύριο που τους περιμένει και όχι μόνο για το τι έφταιξε, να γίνεται μία προσπάθεια να δοθεί μία εικόνα μεγαλύτερης επούλωσης των πληγών, μεγαλύτερης χρηματοδότησης, ενώ τα χρήματα είναι λιγότερα από ό,τι ίσχυε πιο πριν και με διαδικασίες που στο τέλος της ημέρας θα οδηγήσουν αυτούς τους ανθρώπους να είναι και χρεωμένοι στις τράπεζες.

Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρόταση των επτά σημείων που κατέθεσε, τονίζοντας ότι είναι μία βάση για να υπάρξει ένα σοβαρό σχέδιο ανασυγκρότησης”.

“Η αγωνία των κατοίκων στις περιοχές που επισκέπτομαι είναι προφανής. Απευθύνω για άλλη μία φορά, έκκληση σοβαρότητας και υπευθυνότητας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Και θα ήταν καλύτερα αυτές τις ώρες, αντί να περιστοιχίζεται από κόλακες και αντί να τον οδηγούν σε δηλώσεις αποτυχίας και τραγωδίας θα έλεγε κανείς, δηλαδή να εξαίρει το σχέδιο που απέδωσε ή να λέει ότι του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι, να έρθει εδώ. Να συνομιλήσει με τους ανθρώπους που έχουν πληγεί. Με τους δημάρχους, που ενδεχομένως και οι περισσότεροι να είναι από το δικό του κόμμα. Για να πάρει μία εικόνα της πραγματικότητας. Είναι το πρώτο βήμα να συνειδητοποιήσει κανείς την πραγματικότητα, για να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να σχεδιάσει την επόμενη μέρα” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

 

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα