back to top
21.9 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Βόρεια Εύβοια: Εκκενώνεται το Ασμήνιο – Μήνυμα του 112 – Μάχη για να μην φτάσει η φωτιά στην Ιστιαία

Διαβάστε επίσης

Νέα τροπή παίρνει η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια. Ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να δώσουν μάχη με τις φλόγες στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινείται απειλητικά προς το χ

Πριν από λίγο χτύπησαν οι καμπάνες και όλο το βάρος των μέσων πυρόσβεσης ρίχτηκε στη μάχη προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια. Σε μήνυμα που εστάλη από τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 οι ευρισκόμενοι στο χωριό Ασμήνιο καλούνται να εκκενώσουν προς Ιστιαία: «Αν βρίσκεστε στη περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

https://twitter.com/112Greece/status/1425020550045372419

 

Η επιχείρηση των επίγειων δυνάμεων επικεντρώνεται σε Καμάρια Καματριάδες και Καστανιώτισσα προκειμένου η φωτιά να μην φτάσει στην Ιστιαία ενώ συνεχείς είναι και οι αναζωπυρώσεις σε περιοχές που ήδη η φωτιά έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα.

Προβληματική ωστόσο είναι από νωρίς το πρωί η προσπάθεια των εναέριων μέσων καθώς λόγω των πυκνών καπνών δεν μπορούν να επιτευχθούν συντομευμένες ρίψεις.

Η φωτιά κατευθύνεται πλέον από τα Αβγαριά στα Καμάρια, όπου σχηματίζεται ανθρώπινη αλυσίδα για να ανακοπεί η πορεία του πύρινου μετώπου προκειμένου να μην φτάσει στην Αιδηψό. Στα Αβγάρια το πύρινο μέτωπο δεν άγγιξε τα σπίτια ωστόσο το δάσος της περιοχής καίγεται όλο το βράδυ. Ωστόσο την τελευταία ώρα υπάρχει περιορισμός στην επέκταση της φωτιάς καθώς πυροσβέστες ξένες αποστολές και εθελοντές έχουν δημιουργήσει νέα αντιπυρική ζώνη στο χωριό Καμάρια και περιμένουν τα πρώτα εναέρια μέσα.

 

Στην Καστανιώτισσα, υπό την απειλή του νέου μετώπου φωτιάς, έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων για την αποτροπή της, ώστε να μην φτάσει στην Ιστιαία.

Στη μάχη της επιχειρούν Έλληνες πυροσβέστες και εθελοντές καθώς επίσης πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ρουμανία και τη Σερβία.

Σε λειτουργία και πάλι το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου – Η δομή είχε εκκενωθεί στις 6 Αυγούστου

Μετά από σύμφωνη γνώμη του ΚΕΠΥ και της Πολιτικής Προστασίας, το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου τέθηκε από το πρωί σε κανονική λειτουργία, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Εν τω μεταξύ εντατικές συνεχίζουν τις εργασίες τους και τα συνεργεία του ΔΕΔΗΗΕ καθώς χιλιάδες νοικοκυριά εξακολουθούν να είναι χωρίς ηλεκτροδότηση σε Αττική Εύβοια και Πελοπόννησο. Ειδικότερα στην Εύβοια καταβάλλεται προσπάθεια να ηλεκτροδοτηθεί η Αγία Άννα, ενώ περίπου 7.000 νοικοκυριά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στον Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Νewsroom Aθήνα 9.84

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα