back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Α. Αυγερινός: Στάση ζωής ο εθελοντισμός. Κινητήρια δύναμη και μοχλός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Διαβάστε επίσης

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή δίπλα στους πυρόπληκτους συμπολίτες σε Αττική, Βόρεια Εύβοια και απ όλα τα σημεία που σάρωσαν και εξακολουθούν για καίνε για 7η ημέρα οι πυρκαγιές.
Συμμετείχε με κλιμάκια στις προσπάθειες εκκένωσης των οικισμών που παραμένουν σε πύρινο κλοιό.

«Βρεθήκαμε στην Εύβοια, στην Αρχαία Ολυμπία, στη Βαρυμπόμπη, παντού σε όλα τα μέτωπα. Κλιμάκιο διασωστών – σαμαρειτών μας από την Πάτρα ενεργεί στο Πευκί της Εύβοιας όπως και στην ευρύτερη περιοχή. Είναι απόλυτα εκπαιδευμένοι, πολλοί ανάμεσά τους και πιστοποιημένοι για πυρόσβεση, οπότε ενεργούν για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών υπό τις εντολές και οδηγίες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.
Οι υπόλοιποι έχουν δυνατότητα και γνώση να προσφέρουν τις καλύτερες πρώτες βοήθειες σε όσους έχουν ανάγκη. Και πρωτίστως στους πυροσβέστες που αντιμετωπίζουν κυρίως αναπνευστικά προβλήματα.» είπε στον Αθήνα 984 και στο Γιώργο Αποστολίδη, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός.

Περιγράφοντας την προσωπική του εμπειρία από τον τραυματισμό πυροσβέστη στη θέση Φλαμπούρι στο ορεινό καταφύγιο της Πάρνηθας, επαίνεσε τους εθελοντές και απηύθυνε έκκληση συνδρομής στη προσπάθειά τους.

«Τα παιδιά από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, όπου βρίσκεται ο μεγάλος υγειονομικός μας σταθμός, ήταν οι πρώτοι που προσέτρεξαν με διασωστικό όχημα στο δύσβατο χώρο για να συνεχίσουν πεζή μέχρι να φτάσουν στο σημείο και να τον βοηθήσουν, αναμένοντας τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Είμαι περήφανος για τους εθελοντές μας. Ο εθελοντισμός δείχνει στάση και πορεία ζωής. Αποτελεί κινητήρια δύναμη και μοχλό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός, εθελοντικός οργανισμός στη χώρα. Για 145 χρόνια, ανταποκρίνεται στις επιτακτικές ανάγκες της κοινωνίας και είναι παρών σε όλες τις κρίσιμες συγκυρίες με τις μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως και στη πανδημία.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα