back to top
19.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

19.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αποφασισμένοι για μετάλλιο δηλώνουν στον Αθήνα 9.84 οι παίκτες και ο προποντής της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών

Διαβάστε επίσης

Μετά από μια συγκλονιστική εμφάνιση, η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, συνέτριψε με 10-4 το Μαυροβούνιο και ”έκλεισε” μια θέση στους “4” του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο, για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Στην αναμέτρηση της Παρασκευής θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στην ομάδα της Ουγγαρίας η οποία επιβλήθηκε με σκορ 15-11 της Κροατίας.

Πλέον, η Εθνική μας ομάδα χρειάζεται μία νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του μεταλλίου.

Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και αυτό άλλωστε, υπογράμμισαν μιλώντας αποκλειστικά στον Αθήνα 9,84 και στον Γιάννη Γιαγκίνη τρεις εκ των παικτών της Εθνικής πόλο ανδρών, ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Φουντούλης, ο τερματοφύλακας Εμμανουήλ Ζερδεβάς που έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς που πέτυχε τα πέντε από τα συνολικά δέκα γκολ της Εθνικής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Θοδωρή Βλάχου, ο οποίος τόνισε ότι οι παίκτες του είναι αποφασισμένα να παλέψουν για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Θοδωρής Βλάχος

«Με τη σημερινή νίκη επετεύχθη ένας μεγάλος στόχος, η εμφατική πρόκριση στην τετράδα. Όμως, νιώθουμε ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Θέλουμε να κάνουμε και το επόμενο βήμα. Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει το στίγμα μας εδώ στο Τόκιο, ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Το Μαυροβούνιο που κερδίσαμε σήμερα, δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Τα τελευταία χρόνια είναι μέσα στα μετάλλια. Κερδίσαμε μια παραδοσιακή δύναμη. Δεν έχουμε κάνει στο παρελθόν τόσο σημαντική νίκη απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο. Θα προετοιμαστούμε για το παιχνίδι της Παρασκευής. Αυτό που έχει σημασία είναι πως παίζουμε εμείς. Είμαστε πλέον υπολογίσιμοι αντίπαλοι, κανείς δεν θα μας υποτιμήσει. Το ”κλειδί” μας ήταν ξανά η άμυνα. Αυτή δίνει προκρίσεις, Κύπελλα και μετάλλια. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

 

Γιάννης Φουντούλης

«Μπορεί το τελικό σκορ να δίνει την εντύπωση ότι ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά η δική μας απόδοση είναι που καθορίζει αν είναι εύκολη νίκη ή όχι. Συνεχίσαμε τις εξαιρετικές εμφανίσεις που είχαμε στη φάση των ομίλων και νομίζω ότι η σημερινή επιτυχία μας άξιζε. Έχουμε καταλάβει ότι αυτό είναι το κλειδί. Έχουμε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Μανώλη Ζερβαδά και εμείς απλά προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε. Νομίζω ότι και εκείνος αισθάνεται μεγάλη σιγουριά με την προσπάθεια που κάνουμε στην άμυνα και πραγματοποιεί ακόμα καλύτερες εμφανίσεις. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

 

Εμμανουήλ Ζερδεβάς

«Δεν θα σταθώ στη δική μου απόδοση. Σίγουρα είναι πολύ τιμητικό το γεγονός ότι ένας αθλητής όπως ο Γιάννης Φουντούλης μιλάει με τόσο καλά λόγια για εμένα. Η προσπάθεια είναι συνολική. Μέσα από την ομαδική δουλειά καταφέρνουμε να παίρνουμε αυτά τα αποτελέσματα. Το ”κλειδί” στα παιχνίδια μας είναι η άμυνα λόγω της ενέργειας και του πάθους που βγάζουμε στο νερό. Ελπίζω η συνέχεια να είναι αντίστοιχη. Θα παίξουμε με όσο μεγαλύτερη όρεξη και ενέργεια μπορούμε».

 

 

Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς

«Τα προσωπικά γκολ δεν έχουν καμία σημασία σε αυτό το σημείο. Το σημαντικό είναι ότι δεχτήκαμε μόλις τέσσερα γκολ και αυτό μας έδωσε τη νίκη που μας φέρνει μια ανάσα μακριά από το μετάλλιο αλλά και δυο πολύ δυνατούς αγώνες μακριά. Ευελπιστώ να είναι ένας και να κερδίσουμε τον επόμενο. Πρέπει να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας. Το χειρότερο σενάριο θα ήταν να φύγουμε από εδώ με άδεια χέρια. Αν το κάνουμε θα αδικήσουμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας, να πεισμώσουμε κι άλλο και να έρθουμε στον επόμενο αγώνα να τα δώσουμε όλα. Είμαστε μια παρέα, είμαστε πάνω από όλα φίλοι. Με τους περισσότερους γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και ακόμα και τα νεότερα παιδιά έδεσαν πολύ καλά με τους υπόλοιπους. Προχωράμε όλοι μαζί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα