back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Στα 2.156 τα νέα κρούσματα στη χώρα .615 καταγράφηκαν στην Αττική , 214 στη Θεσσαλονίκη και 279 στην Κρήτη ,έπειτα από 48.820 τεστ, με ποσοστό θετικότητας 4,41%.

167 οι εισαγωγές νέων ασθενών στα Νοσοκομεία της επικράτειας, 188 οι διασωληνωμένοι και 8 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο .

Πάνω από 5.170.000 πολίτες έχει πλήρως εμβολιαστεί, δηλαδή το 49% του συνολικού πληθυσμού, όπως ανέφερε ο γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση

33.000 έφηβοι της ηλικιακής ομάδας 15-17 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους και 5.300 αντίστοιχα στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών. Ειδική μνεία θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες για τους εμβολιασμούς Ρομά και μεταναστών.

Εμβολιασμούς κατ΄οίκον σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία πραγματοποιούν από σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 – 3428745, οκτώ το πρωί με πέντε το απόγευμα.

 

“Θα επιστρέψω ξανά στο χρυσό χρώμα ,γιατί αυτό το χρώμα μου αρέσει”, δήλωσε αποκλειστικά στον Αθήνα 9.84 ο Ολυμπιονίκης, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. ‘’Μας γέμισε χαρά με το πείσμα και το ήθος του’’ δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, χρυσό μετάλλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος, το πρώτο χρυσό στο αγώνισμα, στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Στον τελικό του επί κοντώ, την προσεχή Πέμπτη, στη 1:20 μμ, προκρίθηκαν η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη, μετά από έναν δραματικό προκριματικό, ενώ εκτός έμεινε η Ελένη Πόλακ.

 

Νέες φωτιές ξεσπούν συνεχώς στη χώρα, βοηθούμενες και από τον καύσωνα.

Βελτιωμένη η εικόνα από την πυρκαγιά στη Μεσσηνία, όπου εκκενώθηκε η κοινότητα Βασιλίτσι ,αλλά και στη Ρόδο ,όπου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας .

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Στυλίδα Φθιώτιδας, υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μακρακώμη, στον ίδιο νομό.

“Kαμίνι” από σήμερα έως την Πέμπτη στη χώρα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει κατά τόπους και στους 45 βαθμούς Κελσίου . Αισθητή υποχώρηση του καύσωνα από το Σαββατοκύριακο.

Για ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών, κάνει λόγο η ΕΜΥ.

“Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987”, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ – ζήτησε από τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος τον περιορισμό της

ζήτησης τις ώρες αιχμής, με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κλιματιστικού σταθερά στους 26 βαθμούς Κελσίου .Ζήτησε επίσης να κλείνουμε, όσο είναι εφικτό, τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες το βράδυ και να κρατούμε τα φώτα σβηστά.

“Για την ευθύνη και το σχέδιο της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα -εδώ και πολλές ημέρες -προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο, δεν ακούσαμε κουβέντα”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Στο ΣΥΡΙΖΑ τελικά τι προτείνουν; Να αφήνουμε φώτα και ηλεκτρικές συσκευές ανοιχτές;”, απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

“Ο κίνδυνος ενός “μπλακ άουτ” εν μέσω καύσωνα φέρνει στο προσκήνιο τις τραγικές συνέπειες για τον λαό από τον ενεργειακό σχεδιασμό, που περιστρέφεται γύρω απ’ τις πανάκριβες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την ασταθή παραγωγή τους”, τονίζει το ΚΚΕ.

Kλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 5:00 το

απόγευμα. Χωρίς κυρώσεις όσοι υποψήφιοι οδηγοί δεν παρευρεθούν στις εξετάσεις λόγω καύσωνα έως μεθαύριο, Τετάρτη, 4 Αυγούστου. Ανοικτές και σήμερα τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων, για την προστασία ευάλωτων πολιτών.

 

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι δύο πρώτες λίστες με τα ονόματα των καθηγητών και δασκάλων, που διορίζονται μόνιμοι για την κάλυψη σε σχολεία της επικράτειας. Ο συνολικός αριθμός των μόνιμων διορισμών φτάνει τους 11.700.

 

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων .

Αθήνα «9,84» στηρίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ,όπως και κάθε σημαντική εθνική προσπάθεια . Μια καινοτομία ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου κ. Νίκη Αραμπατζή…

Στην τοποθέτηση της στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας η κ. Αραμπατζή δήλωσε ότι από τις 23 Ιουλίου που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ως και τις 8 Αυγούστου που ολοκληρώνονται ο «Αθήνα 9,84» σε καθημερινή βάση, στις 2.30 το μεσημέρι, ενημερώνει τους ακροατές του για τα τεκταινόμενα στο Τόκιο. Επισήμανε, μάλιστα, ότι ο «Αθήνα 9,84» έχει καταφέρει να μεταδώσει αποκλειστικές δηλώσεις όλων των συμμετεχόντων στους αγώνες αλλά και πρόσφατα των Ολυμπιονικών Τέντογλου και Πετρούνια αμέσως μόλις κατέκτησαν τα μετάλλια τους.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Καύσωνας και αύριο στην Αττική, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 43 και κατά τόπους 44 βαθμούς Κελσίου

34 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα