back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις στην κίνηση των οχημάτων αυτήν την ώρα στην Παραλιακή από Πειραιά προς Γλυφάδα λόγω τροχαίου στο Δέλτα Φαλήρου.

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, στο Τόκιο τα ξημερώματα στο άλμα εις μήκος από το 23χρονο Μίλτο Τεντόγλου. Πρόκειται για το πρώτο Χρυσό στο αγώνισμα, στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Πρωταθλητής μας κατέκτησε την κορυφή με την τελευταία προσπάθειά του από την τέταρτη θέση έχοντας καλύτερη προσπάθεια έως εκείνο το σημείο τα 8,15 μέτρα.

Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Νιώθω τυχερός, τόνισε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ ο Ολυμπιονίκης μας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε τo χρυσό μετάλλιο και τον θαυμασμό όλων μας. Μαζί του πέταξε όλη η Ελλάδα, πιο μακριά, πιο ψηλά. Συγχαρητήρια Μίλτο και σ΄ ευχαριστούμε για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσες τονίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω τουίτερ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μάς προσέφερε το ψυχικό άλμα που είχαμε ανάγκη σε μία τόσο δύσκολη ημέρα, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Έγραψε Ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου…Θερμά Συγχαρητήρια τόνισε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Φωταγωγημένο για τις επόμενες τρεις ημέρες προς τιμήν του Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου θα μείνει το Δημαρχείο Γρεβενών.

Στον τελικό των κρίκων αγωνίζεται σε μία ώρα ο πρωταθλητής μας Λευτέρης Πετρούνιας για ακόμη ένα μετάλλιο. Να ακούσουμε τι δήλωσε για τη σημερινή ημέρα:

Εξαιρετική εμφάνιση και της Εθνικής μας ομάδα στο Πόλο των ανδρών. Επικράτησε στο κρίσιμο ματς με τις ΗΠΑ με 14-5 στο τελευταίο ματς του ομίλου και θα παίξει με Σερβία ή Μαυροβούνιο στα προημιτελικά.

Ολονύχτια μάχη με τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Ρόδο, όπου έχει προκληθεί τεράστια οικολογική καταστροφή. Τα μέτωπα στο νησί είναι σε ύφεση δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Πρόσθεσε ότι έχει αποκατασταθεί το ρεύμα στο 99% του νησιού. Ανέφερε ότι στη χώρα το τελευταίο 48ωρο σημειώθηκαν 116 φωτιές.

Καλύτερη είναι η εικόνα και στην πυρκαγιά στην περιοχή Κοτρωνιάς Σουφλίου. Αρχίζει σήμερα η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζήρεια.

Πρόβλεψη για πολύ υψηλό κίνδυνο φωτιάς, κατηγορίας τέσσερα, προειδοποιεί για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για πολλές περιοχές στη χώρα, μεταξύ αυτών και η Αττική.

Τραγωδία με δύο νεκρούς τα ξημερώματα σε διαμέρισμα 4ου ορόφου όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην οδό Φολεγάνδρου στα Πατήσια.

Θύματα ένας άνδρας που βρέθηκε στο πεζοδρόμιο χωρίς τις αισθήσεις του και λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ότι είχε αφήσει την τελευταία του πνοή και η γιαγιά του, η οποία εντοπίστηκε απανθρακωμένη μέσα στο διαμέρισμα.

Οι περίοικοι ανέφεραν στις αρχές ότι πριν από τη φωτιά προηγήθηκε ισχυρή έκρηξη ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ο άνδρας πήδηξε από τον 4 όροφο για να γλυτώσει από τις φλόγες ή τελικά έχασε τη ζωή του από την εισπνοή καπνού κατεβαίνοντας από το διαμέρισμα.

Κορυφώνονται από σήμερα έως την Πέμπτη οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα. Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και σε κάποιες περιοχές ειδικά αύριο θα φθάσει και στους 45 βαθμούς Κελσίου. Η υποχώρηση του φαινομένου θα γίνει αισθητή το Σαββατοκύριακο.

Σε εξέλιξη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκτακτη σύσκεψη, στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, στο Κρυονέρι, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος

Σύσταση προς τους πολίτες να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος και ιδίως κατά τις ώρες αιχμής μία με τρεις το μεσημέρι και έξι το απόγευμα με δέκα το βράδυ.

Ανοικτές και σήμερα θα είναι οι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία ευάλωτων πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για τις λέσχες Φιλίας σε Νέο Κόσμο, Κολοκυνθού και Λαμπρινή. Δωρεάν η είσοδος στις οργανωμένες παραλίες της Ακτής Βουλιαγμένης, του Αστέρα Βουλιαγμένης και της πρώτης Ακτής Βούλας.

Σε συνεχή επαγρύπνηση οι ειδικοί για την εξάπλωση των κρουσμάτων του κορονοιού ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Η προσοχή των λοιμωξιολόγων επικεντρώνεται στα νησιά αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, όπου πολλοί επιλέγουν φέτος να ταξιδέψουν.

1605 νέα κρούσματα σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. 176 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς ενώ 10 άνθρωποι κατέληξαν.

Την ίδια ώρα το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ σύστησαν εκ νέου στους Αμερικανούς να φοράνε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, στα σχολεία και σε περιοχές όπου υπάρχει σημαντική ή αρκετά αυξημένη μεταδοτικότητα του κορονοιού.

Πλέον, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για τον ιό από 3 έως 5 ημέρες μετά την έκθεση σε πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, με τους αδειούχους του Αυγούστου να φεύγουν.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των Αρχών, οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται μιάμιση ώρα νωρίτερα από την ώρα αναχώρησής τους προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι των εγγράφων τους.

Εμβολιασμούς κατ΄οίκον σε ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία, ανήμπορους και μοναχικούς ανθρώπους που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα της Αθήνας, πραγματοποιούν από σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και την 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 – 3428745, 8:00 το πρωί με 5:00 το απόγευμα.

Και ο καιρός: Πολύ ζέστη και σήμερα στην Αττική. Τους 42 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει ο υδράργυρος στην Αθήνα. 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα