14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ενισχύονται με εναέρια μέσα οι δυνάμεις πυρόσβεσης για την αντιμετώπιση της φωτιάς στη Ζήρια της Αχαΐας. Για πολύ βελτιωμένη εικόνα, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η φωτιά θα περιοριστεί περαιτέρω. Από εδάφους επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρες ομάδες. 

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση και δεν απειλεί πλέον οικισμούς Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλο, «αν και δεν έχει γίνει ακόμα καμία επίσημη καταγραφή, τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς στην περιοχή της Ζήριας, ενώ υπάρχουν ζημιές κυρίως σε αυλές σπιτιών στην περιοχή του Λαμπίρι και σε αποθήκες».  

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, αυτή τη φορά στην Ιαλυσό Ρόδου. Αργά χθες το βράδυ, ένας 47χρονος από την Αλβανία, τραυμάτισε με μαχαίρι στα χέρια, το λαιμό και την κοιλιακή χώρα, την 36χρονη σύζυγό του, όταν του ζήτησε να χωρίσουν. Η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύεται. Ο 47χρονος συνελήφθη και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Ανοικτές και σήμερα είναι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία ευάλωτων πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για τις λέσχες Φιλίας σε Νέο Κόσμο, Κολοκυνθού και Λαμπρινή. Δωρεάν είναι και σήμερα, όπως και αύριο, η είσοδος στις οργανωμένες παραλίες της Ακτής Βουλιαγμένης, του Αστέρα Βουλιαγμένης και της πρώτης Ακτής Βούλας. 

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 7 και μισή το πρωί με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Νισύρου. Ακολούθησε μικρότερη, μεγέθους 4,3 βαθμών λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί.  

Δωρεάν rapid test διενεργούν και σήμερα κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ. Στην Αθήνα, στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα και στον Άγιο Δημήτριο, στο δημαρχείο. 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, την 9η θέση στην τελική κατάταξη στην κατηγορία σκαφών Laser Radial, κατέλαβε η Βασιλεία Καραχάλιου. Την 12η θέση στην κατηγορία των Finn έλαβε ο Ιωάννης Μιτάκης 

Και ο καιρός…  

Αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 26 έως 42 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα