back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στ. Ντούσκος: Θέλω πολύ να διεκδικήσω ένα μετάλλιο και θα κάνω οτι καλύτερο μπορώ

Διαβάστε επίσης

Για την πρόκρισή του στον τελικό του μονού σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ως πρώτος της δεύτερης ημιτελικής σειράς, μίλησε αποκλειστικά στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Γιαγκίνη ο Στέφανος Ντούσκος.

Ο 24χρονος κωπηλάτης από τα Ιωάννινα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, τέθηκε νωρίς επικεφαλής της κούρσας και από τα 1.000 μέτρα έως τον τερματισμό παρέμεινε πρώτος κάνοντας χρόνο 6:41.61.

Μάλιστα, ο Γιαννιώτης σκιφίστας, πραγματοποίησε τον καλύτερο χρόνο και από τις δύο ημιτελικές σειρές, γεγονός που τον καθιστά φαβορί για μία θέση στο βάθρο.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής θα διεκδικήσει το τέταρτο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο Δανό Σβέρι Νίλσεν (6:44.00) και τον τρίτο Ρώσο Αλεξάντερ Βιαζόφκιν (6:44.56) από την ημιτελική σειρά του, καθώς και τους τρεις πρώτους της 1ης ημιτελικής σειράς, δηλαδή τους Κγιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία), Νταμίρ Μαρτίν (Κροατία) και Μιντάουγκας Γκρισκόνις (Λιθουανία).

Αναφερόμενος στην αυριανή κούρσα του τελικού, ο Έλληνας αθλητής δήλωσε πανέτοιμος να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο των νικητών.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Ήμουν σε πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση. Προσπάθησα να κρατηθώ κόντρα στους καλύτερους αντιπάλους στον κόσμο. Μακάρι και αύριο στον τελικό να μου ”βγει” η κούρσα. Θέλω πάρα πολύ να διεκδικήσω ένα μετάλλιο και θα κάνω οτι καλύτερο μπορώ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να βοηθήσει και ο καιρός, να είνα πρύμα όπως σήμερα. Θεωρώ πως όποιος το θέλει πιο πολύ, έχει την καλύτερη τεχνική και είναι καλύτερα προπονημένος, θα φτάσει στο στόχο».

Εκτίμησε, πάντως, ότι οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τελικά τον χρυσό Ολυμπιονίκη: «’Ολα κρίνονται στο δευτερόλεπτο.Τα φαβορί μπορεί να ανατραπούν. Αύριο είναι ένας διαφορετικός αγώνας, μπορεί να βρεθούμε στην 1η ή και στην 6η θέση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα