back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αλ. Μπουρλά: Κατά 6%, κάθε δύο μήνες, μειώνεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις έως έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης στους εμβολιασμένους μειώνεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου περίπου στο 84%,  εξήγησε ο CEO της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά μιλώντας στο CNBC. Ο κύριος Μπουρλά παρουσίασε στην παρέμβαση του αυτή τα βασικά στοιχεία της μελέτης  που έγινε  από την εταιρία σχετικά με  την μείωση της αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer κατά του Covid-19 με την πάροδο του χρόνου .

Η νέα μελέτη  η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους,  βασίζεται σε  έρευνα στην οποία  συμμετείχαν περισσότεροι από 44.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Στην αρχή του Ιουλίου, η Pfizer ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της για  μία  τρίτη ενισχυτική δόση,  ωστόσο συνάντησε την αντίδραση των αρμόδιων αμερικανικών ομοσπονδιακών αρχών. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν κοινή δήλωση που εξέφραζε την αντίρρηση τους στις επισημάνσεις της εταιρίας  λέγοντας ότι «οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν χρειάζονται ενισχυτικό εμβόλιο αυτή τη φορά».

Η μελέτη διαπιστώνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν μεγαλύτερη, στο 96,2%, μεταξύ μίας εβδομάδας και δύο μηνών μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης. Αυτή η αποτελεσματικότητα  μειώνεται κατά μέσο όρο 6% κάθε δύο μήνες. Όπως δήλωσε ο κ. Μπουρλά :  ” Η αποτελεσματικότητα μετά από «τέσσερις έως έξι μήνες ήταν περίπου στο 84%» . Ο ίδιος αναφέρθηκε ειδικώς στην περίπτωση του Ισραήλ . «Είδαμε επίσης στοιχεία από το Ισραήλ ότι υπάρχει εξασθένηση της ανοσίας και ότι αρχίζει να επηρεάζει την προστασία από νοσηλεία που προηγουμένως ήταν στο 100%. Τώρα, μετά την περίοδο των έξι μηνών, βρίσκεται ανάμεσα στο 85-90 », δήλωσε ο CEO της εταιρείας.

Η Pfizer σχεδιάζει να υποβάλει επίσημα δεδομένα στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σχετικά με τα οφέλη από μια τρίτη δόση εμβολίου κατά του Covid μέχρι τα μέσα Αυγούστου, δήλωσε επίσης ο κ. Μπουρλά.

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα