back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον Αθήνα 9.84: Έδειξα από την αρχή του αγώνα ότι είμαι το αφεντικό

Διαβάστε επίσης

Απόλυτα ικανοποιημένος για την πρόκρισή του στους «16» του Ολυμπιακού Τουρνουά τένις των ανδρών εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Γιαγκίνη.

Ο Έλληνας τενίστας, στην πρώτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έκανε το «δύο στα δύο» καθώς μετά τον Γερμανό Φίλιπ Κόλσραϊμπερ (No 112) νίκησε και τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφόε (Νο54) με 2-0 σετ (6-3, 6-4) σε μόλις 1 ώρα και 17 λεπτά αποδεικνύοντας ότι δικαίως βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο του τένις παγκοσμίως.

«Ξεκίνησα πολύ δυναμικά. Μπήκα συγκεντρωμένος από το πρώτο game του αγώνα. Έδειξα ότι είμαι εδώ για να μείνω. Ανέβαζα συστηματικά το παιχνίδι μου στο πρώτο σετ. ‘Ηταν μια ψυχολογική μάχη που κατέκτησα και έδειξα από την αρχή του αγώνα ότι είμαι το αφεντικό», τόνισε.

Ο Τσιτσιπάς διαχειρίστηκε υποδειγματικά το παιχνίδι και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Αμερικανό αντίπαλό του να τον απειλήσει. Άλλωστε, όπως ο ίδιος δήλωσε, στόχος του ήταν να τελειώσει το παιχνίδι στα δύο σετ.

«Προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι θετικά. Δεν μου πέρασε από το μυαλό η σκέψη να πάμε σε τρίτο σετ. Ήξερα ότι μέχρι εκείνο το σημείο έπαιζα καλό τένις και πως αν κρατούσα αυτό το επίπεδο δεν θα χρειαζόταν να ανησυχώ. Υπήρξαν στιγμές που δεν αξιοποίησα κάποιες ευκαιρίες που μου δόθηκαν αλλά ένιωθα καλά με το σώμα και τις σκέψεις μου μέσα στο γήπεδο οπότε δεν είχα να φοβάμαι τίποτα».

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από το ατομικό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη η οποία δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους «16» καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Ελίνα Σβιτολίνα, θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στο μικτό «διπλό» με την ελληνική ομάδα να βρίσκεται στο νο. 2 του ταμπλό.

Ο πρώτος αντίπαλος τους θα είναι το καναδικό δίδυμο, Γκαμπριέλα Νταμπρόφασκι / Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ.

«Είναι κάτι το οποίο και θέλουμε και οι δύο πολύ και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να βγει κάτι θετικό», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, το ελληνικό δίδυμο σε περίπτωση που ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ των ζευγαριών της Αυστραλίας (Ασλεϊ Μπάρτι/Τζον Πιρς) και της Αργεντινής (Νάντια Ποντορόσκα/Οράσιο Σεμπάγιος).

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα