back to top
22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Ολυμπιακός έκανε βήμα πρόκρισης επί της Νέφτσι Μπακού

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 1-0 της Νέφτσι Μπακού στον πρώτο αγώνα για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συγκριτικά καλύτεροι από τους φιλοξενούμενους, είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν και να «σφραγίσουν» την πρόκριση.

Το ματς είχε ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν τη μπάλα στο διάστημα αυτό και σε μια επίθεση από τα δεξιά που δεν… μύριζε γκολ, ήρθε το 1-0. Ο Βαλμπουενά βρήκε με διαγώνια πάσα τον Καμαρά, ο οποίος με ένα απίθανο διαγώνιο πλασέ στην κίνηση εκτός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στο δεξί «Γ» του Μαμάντοφ.

Στα επόμενα λεπτά η Νέφτσι είχε μια κλασική ευκαιρία για την ισοφάριση, την οποία έσωσε ο εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού, Τζολάκης, ο οποίος παρεμπιπτόντως έγινε ο νεαρότερος τερματοφύλακας που παίζει για τους «ερυθρόλευκους» στα ευρωπαϊκά κύπελλα, σπάζοντας ένα ρεκόρ 53 ετών.

Στο 43′ ο Καμαρά είδε απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Αλασκάροφ (σ.σ. τον κλώτσησε στο κεφάλι σε προσπάθεια για διώξιμο) παρότι ήταν εμφανές ότι δεν είχε δει τον αντίπαλό του.

Στο 63′ ήρθε η ώρα του Τσελίκ να δει την κόκκινη κάρτα του Πορτογάλου ρέφερι, για ακριβώς ίδιο λόγο με αυτόν τον Καμαρά, μια κλωτσιά στο κεφάλι του Ρέαμπτσιουκ σε προσπάθειά του να διώξει, ενώ μάλιστα ο Μολδαβός είχε τσιμπήσει τη μπάλα και έφευγε μόνος από τα αριστερά.

Ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 28 Ιουλίου στο Αζερμπαϊτζάν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης – Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς (78′ Βρουσάι), Ρέαμπτσιουκ – Μπουχαλάκης (18′ Βαλμπουενά), Καμαρά, Κούντε (69′ Σουρλής) – Μασούρας, Ραντζέλοβιτς (46′ Σισέ), Χασάν (78′ Αγκ. Καμαρά

ΝΕΦΤΣΙ ΜΠΑΚΟΥ: Μαμάντοφ – Τσελίκ, Εμποτζί, Στάνκοβιτς – Χαραμίζ, Μαχμούντοφ (89′ Μπασκ), Κανέ, Μπούγκρινε (86′ Μπουλούντοφ), Λαβάλ – Μέζα (86′ Νασάσοφ), Αλασκάροφ (45+1 Αμπάσοφ).

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα