back to top
27.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

27.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Α. Βατόπουλος: Στα social media παρουσιάζονται παρενέργειες οι οποίες δεν είναι κατ΄ ανάγκη σχετιζόμενες με τον εμβολιασμό

Διαβάστε επίσης

Υπέρ της έκδοσης μίας επίσημης ανακοίνωσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τις παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού, τάχθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Ελευθερία Κουμάντου τόνισε ότι είναι λογικό ο κόσμος να έχει ανασφάλειες σε ότι αφορά στον εμβολιασμό, διότι αναρτώνται στα κοινωνικά δίκτυα διάφορες θεωρίες οι οποίες ωστόσο θα πρέπει πρέπει να απαντώνται. 

« Ο καθένας βγαίνει και λέει ό,τι νομίζει. Πολλές φορές στα social media, παρουσιάζονται παρενέργειες οι οποίες δεν είναι κατ΄ ανάγκη σχετιζόμενες με τον εμβολιασμό και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίζονται αμέσως από τις αρμόδιες Αρχές. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ξέρει αυτό που συμβαίνει. Θα είναι προς όφελος της εμβολιαστικής εκστρατείας, εάν ο ΕΟΦ βγάζει επίσημες ανακοινώσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να ξέρουμε την πραγματικότητα»

Υπογράμμισε ότι ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και έχουμε ένα εργαλείο το οποίο είναι ο εμβολιασμός, δεν το χρησιμοποιούμε όσο θα έπρεπε. «Αν δεν εμβολιαστεί ο κόσμος θα έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις και μεταλλάξεις, εάν προχωρήσει ο εμβολιασμός δεν θα χρειαστεί καν να εφαρμοστούν νέα μέτρα»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα