back to top
17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΠΟΥ: Αυξάνονται εκ νέου τα κρούσματα στην Ευρώπη – Προειδοποίηση για 4ο κύμα πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ευρώπη έχει αρχίσει να αυξάνεται και πάλι έπειτα από 10 εβδομάδες, προειδοποίησε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε σήμερα ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 10% στην περιοχή λόγω των ταξιδίων και της χαλάρωσης των μέτρων, έπειτα από 10 εβδομάδες που σημείωνε μείωση.

Μάλιστα ο Κλούγκε προειδοποίησε ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού, αν οι πολίτες δεν συνεχίσουν να είναι πειθαρχημένοι.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε σχολίασε ότι τελείωσε  η περίοδος 10 εβδομάδων στη διάρκεια της οποίας μειώνονταν τα κρούσματα της covid-19 στην Ευρώπη  και ένα νέο κύμα μολύνσεων είναι αναπόφευκτο, αν οι πολίτες και οι πολιτικοί δεν παραμείνουν πειθαρχημένοι, προειδοποίησε σήμερα

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 αυξήθηκε κατά 10%, κυρίως λόγω των ταξιδίων, των συγκεντρώσεων και της χαλάρωσης των μέτρων, εξήγησε ο Κλούγκε.

“Αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο μιας γρήγορα εξελισσόμενης κατάστασης: Ένα νέο στέλεχος ανησυχίας — το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα– και μια περιοχή όπου, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των κρατών, εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι” κατά της covid-19, πρόσθεσε.

“Θα υπάρξει ένα νέο κύμα στην περιοχή της Ευρώπης, αν δεν παραμείνουμε πειθαρχημένοι”, κατέληξε.

 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα