back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας

Διαβάστε επίσης

Κινητοποίηση πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας, αντιδρώντας στον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων στα Πρότυπα σχολεία. Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ορίσει υποχρεωτικά εκπαιδευτικούς ως επιτηρητές, αμισθί, στις εξετάσεις των Προτύπων σχολείων.

Αντί, μάλιστα, για την καταβολή επιμισθίου, όπως αναφέρουν, όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία των εξετάσεων θα λάβουν μία μέρα άδεια.

Σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Είναι γνωστή η πλήρης αντίθεση της ΟΛΜΕ στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους. Όπως αποδεικνύεται, ακόμα και ο τρόπος της διαχείρισης των εξετάσεων για τα Πρότυπα και ειδικότερα ο καθορισμός των επιτηρητών/τριών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα συγκεκριμένα σχολεία ξεπερνάει τα όρια.

Εκτός του ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση, εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω εξετάσεις.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να μην αποδεχτούν να οριστούν ως επιτηρητές/τριες για τις εξετάσεις των Προτύπων».

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα