back to top
16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Φούρνοι: οι αντιστάρ

Διαβάστε επίσης

Άσπρα και γαλάζια. Πάντα ελληνικά: τα νησιά μας
Οι ομορφιές του Αιγαίου και της Μεσογείου, μάγεψαν έναν Ελύτη που αναρωτήθηκε κάποια στιγμή, -Θεέ μου, πόσο γαλάζιο σπατάλησες, για να κρυφτείς από πίσω-. Αλήθεια υπάρχει καλύτερη έκφραση να περιγράψεις την ομορφιά της χώρας μας; Προκαλώντας μας μια αδημονία για το υπέροχο ταξίδι των διακοπών, το καλοκαίρι του 2021, ενώ παράλληλα η Πανδημία βρίσκεται υπό εξόντωση και εμείς εξοπλισμένοι και εμβολιασμένοι, λαμβάνουμε το μήνυμα, ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι ένα δώρο, για όσους ευλαβικά τηρήσαμε και τηρούμε τα μέτρα ενάντια στον φονικό ιό. Καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ (όπου και αν βρεθούμε) τα καθημερινά μέτρα διαφύλαξης, του εαυτού μας, μαζί με εκείνους που πράττουν το ίδιο. Επιτέλους έφτασε η στιγμή που θα σαλπάρουμε με ανεμελιά για να ζήσουμε το στυλ τον διακοπών, που ονειρευόμαστε τόσο καιρό. Καλοτάξιδοι.
Από την Ελένη Σούρδη

ΑΝ ΑΠΟΖΗΤΑΣ ΤΟΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΤΗΣ ΡΑΚΕΤΑΣ, ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Εάν φέτος έχετε επιθυμήσει, δεκάδες μικρές παραλίες και κολπίσκους για μαγικές βραδιές δίπλα στη φωτιά, ψάχνοντας το ιδανικό μέρος για ένα ζήσετε επιτέλους ένα ξενύχτι δίπλα στο κύμα με καθρέφτη τον έναστρο ουρανό, (έτσι το είχαμε βιώσει όλη η παρέα πριν 9 χρόνια), τότε οι Φούρνοι είναι ίσως μία από τις πιο «σεμνές» επιλογές που παίζουν στο νησιώτικο πλέγμα, που δεν αποζητά κοσμικά γεγονότα και οχλαγωγία γενικώς και ειδικώς. Το σκηνικό λιτό και μοναδικό: Θάμνοι και κάκτοι προσθέτουν την δική τους γοητεία στο άγονο έδαφος του νησιού.

Sunset time & lively sky:

Που στην πραγματικότητα αποτελείται από τρία μικρά νησάκια (Φούρνοι, Θύμαινα και ο Άγιος Μηνάς), όμως το όνομα του πήρε από το μεγαλύτερο. Όλα γύρω μας φαντάζουν ήρεμα και απλά. Οι φούρνοι ανήκουν στο νησιώτικο σύμπλεγμα που βρίσκεται στο Ικάριο πέλαγος, στα νοτιοδυτικά της Σάμου και νοτιοανατολικά της Ικαρίας. Η φύση και τα καταγάλανα νερά ξέρουν να κλέβουν την παράσταση για τους λάτρεις που ξαναγεννιούνται μέσα από το συγκεκριμένο είδος διακοπών. Τα καΐκια είναι πάντα αραγμένα, για να μας προσφέρουν τις πιο όμορφες βόλτες στον παράδεισο που διαλέξαμε για όσες μέρες ζήσουμε εκεί, μακριά από την καθημερινότητα και τις έννοιες (που δεν ήταν και λίγες όλη την προηγούμενη χρονιά). Ακόμη μια έκπληξη που περιμένει κάθε ταξιδιώτη, είναι τα παραδοσιακά ταβερνάκια που ξεπροβάλλουν με χαμογελαστούς και εύθυμους νησιώτες, για να γευτούμε τον πιο νόστιμο αστακό της ζωής μας αλλά και όποιο ψάρι θέλει να γευτεί ο ουρανίσκος μας. Φεύγοντας μας περιμένει ένα δώρο και μια ανάμνηση που μπορούμε να την πάρουμε μαζί μας, μέχρι να ξαναπάμε: πρόκειται για την «γλύκα» των Φούρνων, το ντόπιο θυμαρίσιο τους μέλι, που με κανένα άλλο δεν μοιάζει. Την γλύκα του να έχετε, καλές διακοπές.

  • Οι φωτογραφίες προέρχονται από το δημοσιογραφικό αρχείο της γράφουσας
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα