back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Η Χριστίνα Μαξούρη μας ταξιδεύει στη ζωή και στα τραγούδια της αρχόντισσας του ρεμπέτικου τραγουδιού, Σωτηρίας Μπέλλου

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της Σωτηρίας Μπέλλου, μια αυλίτσα, το «Στέκι του Ηλία», σε μια γειτονιά του Θησείου, μετατρέπεται σε ξύλινο πάλκο και η ηθοποιός Χριστίνα Μαξούρη θα ταξιδέψει το κοινό στη ζωή και στα τραγούδια της αρχόντισσας του ρεμπέτικου τραγουδιού.Τραγούδια του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Καλδάρα, του Σαββόπουλου, κ.ά., που η Μπέλλου σφράγισε με φωνή της.

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, μέσα από την οποία, όπως εξήγησε η Χριστίνα Μαξούρη μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, εκτός από τραγούδια, θα αναδυθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες, αστεία και ακραία περιστατικά της πολυτάραχης ζωής της Μπέλλου.

«Πρόκειται για μια ιδέα του Δημήτρη Χαλιώτη. Ήταν επί της ουσίας μια ανάγκη να μιλήσει για τη Σωτηρία Μπέλλου κυρίως μέσα από τα τραγούδια της αλλά και από κάποιες ιστορίες που ξεπηδούν αυθόρμητα. Επιλέξαμε 22 τραγούδια. Θέλαμε σε κάθε κομμάτι ο θεατής-ακροατής να έχει μια δική του σύνδεση, να ενωνόμαστε κατευθείαν και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί.

Λόγω της πανδημίας απομακρυνθήκαμε πάρα πολύ και έχει προκύψει μια μεγάλη ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά, η οποία είναι πλέον πιο επιτακτική από ποτέ. Αυτός είναι και ο λόγος που επικεντρωθήκαμε τελικά περισσότερο στα τραγούδια γιατί αυτό μας ενώνει ακαριαία».

Τα συναισθήματά της για την συγκεκριμένη παράσταση, τα περιέγραψε με έναν ιδιαίτερο τρόπο: «Έχω ένα πρωτόγνωρο χτυποκάρδι. Δεν είναι μόνο η προσμονή να μοιραστούμε όλο αυτό που δημιουργήσαμε με τον κόσμο. Υπάρχει και μια αγωνία να δούμε πως θα λειτουργήσει , μετά από όλο αυτό το μούδιασμα που προκάλεσε η πανδημία».
΄
Τα «Τραγούδια της Σωτηρίας» θα παίζουν στο «Στέκι του Ηλία» στις 28/6-30/6 και 1/7, στις 21:00 και υπόσχονται να μαγέψουν το κοινό, καθώς, όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Χριστίνα Μαξούρη, «αν ένα πράγμα χαρακτηρίζει το ρεμπέτικο, είναι η αλήθεια του».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα