back to top
18.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, η αμυντική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας, με επόμενο στάδιο την ψήφισή της από την ολομέλεια του Σώματος. Ο πρόεδρος της επιτροπής, Μπομπ Μενέντεζ επεσήμανε ότι η εν λόγω νομοθεσία όχι μόνο θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Ελλάδας να εκσυγχρονίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της, αλλά θα ενδυναμώσει τους δεσμούς των ΗΠΑ με τους Έλληνες εταίρους. Μεταξύ άλλων προβλέπει 125 εκατ. δολάρια στην χώρα μας προκειμένου να αντικαταστήσει ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ενώ εξουσιοδοτεί την ταχεία μελλοντική παράδοση F-35 στα οποία περιλαμβάνονται και τα αεροσκάφη που δεν θα δοθούν στην Τουρκία, .

Υπαρκτό το ενδεχόμενο νέου κύματος της πανδημίας, εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης, που κυριαρχεί στην Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες χώρες, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία τόνισε ωστόσο πως -αν έρθει- αυτό το νέο κύμα, θα είναι ηπιότερο σε σχέση με τις νοσηλείες και θα αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους. Η κ. Θεοδωρίδου απέδωσε την υποχώρηση των κρουσμάτων στη χώρα μας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

406 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες, εκ των οποίων 213 στην Αττική και 32 στη Θεσσαλονίκη . 16 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές του ιού, 277 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η κατάργηση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και το πως αυτό θα γίνει, αναμένεται να απασχολήσει την επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά την τακτική συνεδρίαση, αύριο Πέμπτη.

Συνεδριάζει σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προκειμένου να αποφασίσει την συνέχιση ή μη της διανομής των self test από τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου. Πάντως χθες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να συνεχιστεί η διανομή, με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνο Λουράντο να ψηφίζει λευκό.

Πάνω από το 50% των ατόμων που νόσησαν με Covid-19 και νοσηλεύτηκαν, μήνες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, υποφέρουν από διάφορα γνωστικά προβλήματα, αλλά και συμπεριφοράς, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική μελέτη του Επιστημονικού Ινστιτούτου και του Πανεπιστημίου του Μιλάνου. Συγκεκριμένα εμφανίζουν -μεταξύ άλλων-προβλήματα μνήμης, προσανατολισμού στο χώρο και ικανότητας επεξεργασίας νέων πληροφοριών. Επίσης, ο ένας στους πέντε εμφανίζει διαταραχή μετατραυματικού στρες, ενώ το 16% συμπτώματα κατάθλιψης.

Στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασε την πρώτη του νύχτα ως προφυλακιστέος, ο καθ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος. Στο απολογητικό του υπόμνημα στον ανακριτή ο δράστης εμφανίζει την ημέρα της δολοφονίας ως ένα τραγικό γεγονός και ζητά συγνώμη για την αξιόποινη πράξη που τον οδήγησε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο 33χρονος δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ όπως είπε, στην απολογία του ευχήθηκε να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω. Όπως είπε ο κ. Παπαϊωαννίδης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, αναμένεται να προκύψει πληθώρα έτερων στοιχείων, γι’ αυτό και έχουν διαταχθεί ανακριτικές πράξεις, τονίζοντας ότι η δικογραφία έχει ακόμα δρόμο. Για τα κινητά του πελάτη του και του θύματος είπε ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί σε αυτή τη φάση.

Με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στα μαθήματα, Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Αύριο, Πέμπτη, θα εξεταστούν στις Ηλεκτρικές Μηχανές, στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, στη Ναυσιπλοΐα ΙΙ και στις Ναυτικές Μηχανές.

Συνεδριάζει στις 11 το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Ραβασάκια” της εφορίας σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους των “Επιστρεπτέων Προκαταβολών”. Οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά θα έχουν φέτος στη διάθεσή τους τέσσερις επιλογές για να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος, οι οποίες αφορούν: την εφάπαξ εξόφληση του φόρου με έκπτωση 3%, την πληρωμή σε οκτώ άτοκες δόσεις μέσω εφορίας, την εξόφληση σε 12 έως 24 μηνιαίες έντοκες δόσεις μέσω της πάγιας ρύθμισης, αλλά και την άτοκη πληρωμή σε 12 άτοκες δόσεις μέσω τραπεζών με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Η Αγγλία με εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε 1-0 της Τσεχίας και προκρίθηκε ως πρώτη από τον 4ο όμιλο, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλο της στους «16» του EURO.

Η Κροατία επικράτησε με 3-1 της Σκωτίας και πέρασε 2η στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, με μέγιστες τους 38 με 41αν βαθμούς στα ηπειρωτικά της χώρας. Παράλληλα, θα σημειωθούν καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Την ίδια ώρα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα