back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Με το δεξί ξεκίνησε τον ημιτελικό του Ρολαν Γκαρος ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Γερμανό Ζβερεφ καθώς κέρδισε το πρώτο σετ με 6 – 3 game.

Κλειστή η λεωφόρος Αχαρνών στην έξοδο προς Κηφισό στο ρεύμα προς Αθήνα λόγω συσσωρευμένων υδάτων. Ουρές χιλιομέτρων και στα δυο ρεύματα της Κηφισού όπου νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία. Ανοιχτό είναι πλέον το ρεύμα προς Λαμία. Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων στην Αττική. Δυσχέρεια στην κίνηση των οχημάτων στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Αγίων Αναργύρων. Έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται και αύριο στην Αττική και καταιγίδα κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Περιοχές της Ελλάδας, εντάσσονται από την Κυριακή στην «πράσινη λίστα» της Γερμανίας, με τις περιοχές όπου είναι ασφαλή τα ταξίδια, χωρίς, ωστόσο, να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Στους ασφαλείς προορισμούς εντάσσονται η Κύπρος, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστρία.

Συναγερμός έχει σημάνει στην επιστημονική κοινότητα μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της βραζιλιάνικης μετάλλαξης κορονοϊού στη χώρα. Αφορά σε άνδρα που διαμένει στην Αθήνα. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

Αισιόδοξος ότι η χώρα θα πετύχει μέχρι το καλοκαίρι την ανοσία της αγέλης, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην έναρξη των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU – MED 7) στην Αθήνα, επισήμανε ότι στην Ελλάδα, εμβολιάζονται περίπου 100.000 άνθρωποι την ημέρα προσθέτοντας ότι «σκοπεύουμε να διατηρήσουμε αυτόν τον ρυθμό».

Στόχος η επέκταση των εμβολιασμών σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. «Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας παρουσιάζουν στοιχεία σταθερής βελτίωσης», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος . Ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα απόλυσης μη εμβολιασμένων εργαζομένων» .

Μέχρι τώρα 300.000 συμπολίτες μας έχουν εκδώσει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό – covid, είπε μιλώντας στην Κατερίνα Παπαβασιλείου και τον Αθήνα 9.84, ο υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς.

Επιστρέφει εν τω μεταξύ από αύριο η μουσική στην εστίαση ενώ επεκτείνεται ως τη μία και μισή τα ξημερώματα το ωράριο κυκλοφορίας.

Παράθυρο για πώληση self tests και από σούπερ μάρκετ αφήνει η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η οποία δίνει τη δυνατότητα από τη Δευτέρα στα καταστήματα τροφίμων όπως σούπερ μάρκετ και φούρνους να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 22:30 το βράδυ. Κύκλοι ωστόσο από το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρινίζουν ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις αναφορικά με τη διάθεση των self test. Η ΚΥΑ προβλέπει φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων να συνεχίσουν να λειτουργούν με το ισχύον ωράριο.

Φυσικά είμαστε πάντα ανοιχτοί σε μια θετική ατζέντα, αλλά κατά τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο, για να χρησιμοποιήσω τις φράσεις που περιλαμβάνονταν στο κείμενο των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου του Μαρτίου, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της συνάντησης με τον Ταγιπ Ερντογάν τη Δευτέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 16.00 ώρα Βρυξελλών.

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε στην Ολομέλεια του Σώματος, το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, να πάρει το λόγο μετά το πέρας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για να θέσει ,όπως είπε, το θέμα της απαξίωσης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών από τον πρωθυπουργό αλλά και το ζήτημα της υπερχρέωσης των κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε, με το επιχείρημα ότι αυτό δεν προβλέπεται στη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως είναι η συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων.

«Δεν θα καταφέρετε να φιμώσετε τη φωνή μας μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας», τόνισε σε έντονο ύφος ο κ Τσιπρας .Σταθείτε ως Πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος της ΝΔ», πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα.

«Δε θα αφήσω να μετατραπεί σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού, η Βουλή» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Τασουλας.

Η προσχολική αγωγή αναμένεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας τη Δευτέρα. Ο Γιώργος Μανουσακακης θα μας ενημερώσει…

Και ο καιρός: Έντονες βροχοπτώσεις αύριο στην Αττική και καταιγίδα κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμοί Κελσίου. 21νας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα