back to top
22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις από σήμερα

Διαβάστε επίσης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται από σήμερα, στην κεντρική και τη βόρεια χώρα και την Τετάρτη σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, που εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο, ο οποίος μίλησε στον 9.84, σε ό,τι αφορά την Αττική, δήλωσε ότι αναμένονται σήμερα κατά τόπους καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ από την Τετάρτη και μετά θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα και μέσα στην πόλη.

Η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα -σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία- μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Σε επιφυλακή βρίσκονται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα