back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Βορίδης: Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για παροχή εξοπλισμού στους τηλεργαζόμενους

Διαβάστε επίσης

Τη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπάρξει παροχή εξοπλισμού στους τηλεργαζόμενους, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, κατά την επί των άρθρων συζήτηση του νομοσχεδίου για το θεσμικό πλαίσιο της τηλεργασίας, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Βορίδης, διευκρίνησε ότι όσοι θέλουν να χρησιμοποιούν το δικό τους εξοπλισμό,θα μπορούν να το κάνουν, ενώ για τα προσωπικά δεδομένα, ανέφερε ότι στις προθέσεις του είναι, πριν τη λειτουργία της τηλεργασίας σε κανονικότητα,να έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία τους.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για το δικαίωμα του διευθυντή να αποφασίζει ποιοι υπάλληλοι θα μπαίνουν σε καθεστώς τηλεργασίας, ο υπουργός είπε ότι «αν ο διευθυντής δεν μπορεί να αποφασίζει γι’ αυτό, γιατί θα μπορεί να αποφασίζει;», ενώ για τα δικαιώματα των εργαζομένων, επέμεινε ότι δεν τίθεται θέμα ενδικοφανών προσφυγών ή ενστάσεων, από τη στιγμή που ο εργαζόμενος έχει όλα τα δικαιώματα που του παρέχει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής του με τις θετικές ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής. Το καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα