back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

EY ZHN 04-06-2021

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 02-05-2024

ΕΥ ΖΗΝ 30-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 29-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 26-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 25-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 24-04-2024

Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι οι γυναίκες ήταν εκείνες που συνήθως δεν μπορούσαν να κλείσουν μάτι από το ροχαλητό του συντρόφου τους. Ομως πρόσφατα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εσεξ στη Βρετανία μελέτησαν 14.000 ζευγάρια κατά τη διάρκεια του ύπνου τους και τα αποτελέσματα ήταν ανατρεπτικά: το 30% των ανδρών διαμαρτυρήθηκαν πως η σύντροφος τους ροχαλίζει το βράδυ και δεν τους αφήνει να κοιμηθούν, με το αντίστοιχο ποσοστό των… διαμαρτυρόμενων γυναικών να είναι μόλις 20%.

Για να καταπολεμήσετε το ροχαλητό

Διατηρήστε κανονικό το βάρος σας.

Αποφεύγετε το αλκοόλ. Επειδή έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει υπερβολικά τους μυς προκαλώντας έτσι ροχαλητό, είναι καλό να το αποφεύγετε τουλάχιστον 4 ώρες προτού πάτε για ύπνο.

Σταματήστε το κάπνισμα. Μειώνετε έτσι τις πιθανότητες δημιουργίας φλεγμονών στους αεραγωγούς.

Προσπαθήστε να κοιμάστε στο πλευρό. Οταν κοιμάστε ανάσκελα, η πιθανότητα ροχαλητού είναι μεγαλύτερη.

Υψώστε το πάνω μέρος του κρεβατιού σας, εκεί που βάζετε το κεφάλι σας, κατά 12 εκατοστά. Η ανύψωση αυτή θα διευκολύνει τη ροή του αέρα διά μέσου των αναπνευστικών οδών της μύτης και του λάρυγγα.

Εξασφαλίστε υγρασία στο υπνοδωμάτιο. Οι συσκευές θέρμανσης και ψύξης (κλιματιστικά) ξηραίνουν τον αέρα και ο ξηρός αέρας προκαλεί περισσότερες συσπάσεις του λάρυγγα και άρα θορυβώδες ροχαλητό.

Δοκιμάστε τα ρινικά έμπλαστρα ή τα ρινικά σπρέι που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Τα έμπλαστρα (τσιροτάκια) τοποθετούνται στη ράχη της μύτης διευκολύνοντας την αναπνοή και περιορίζοντας έτσι το ροχαλητό. Τα ρινικά σπρέι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μεγάλη προσοχή και να δίνονται μόνο για θεραπεία οξέων προβλημάτων στη μύτη για περιορισμένο διάστημα και με την καθοδήγηση του γιατρού σας.

Αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν, αναζητήστε ιατρική βοήθεια σε καποιο απο τα ιατρεία ύπνου που λειτουργούν στα δημόσια νοσοκομεία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα