back to top
21.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δανία: Εγκρίθηκε ο νόμος για την αποστολή αιτούντων ασύλου εκτός Ευρώπης

Διαβάστε επίσης

Η Βουλή της Δανίας ενέκρινε νόμο που δίνει τη δυνατότητα στη σκανδιναβική χώρα να επανεγκαθιστά αιτούντες άσυλο σε χώρες εκτός Ευρώπης, αψηφώντας τις εκκλήσεις να εγκαταλείψει τα σχέδιά της που απηύθυναν ΜΚΟ και τα Ηνωμένα Έθνη, που φοβούνται μια υποβάθμιση των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Τις «θεμελιώδεις ανησυχίες» της σχετικά εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Η εξωτερική επεξεργασία αιτημάτων ασύλου εγείρει θεμελιώδη ερωτήματα τόσο για την πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου όσο και (για) την αποτελεσματική πρόσβαση στην προστασία», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Άνταλμπερτ Γιανζ.

«Δεν είναι δυνατή με βάση τους υφιστάμενους κανόνες της ΕΕ ή τις προτάσεις βάσει του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο», είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως το δικαίωμα στο άσυλο είναι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ένωση.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο αυτό θα επιτρέψει στη Δανία να μεταφέρει πρόσφυγες που φθάνουν στο έδαφός της σε κέντρα ασύλου σε μια άλλη χώρα, πιθανόν εκτός Ευρώπης, όπου οι υποθέσεις των αιτούντων άσυλο θα επανεξετάζονται και εκείνοι πιθανόν θα αποκτούν προστασία σε εκείνη τη χώρα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα