back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Το Υποβρύχιο Μουσείο στην Αλόννησο είναι μόνο η αρχή

Διαβάστε επίσης

Τεράστιες προοπτικές για τον καταδυτικό τουρισμό στην χώρα μας, ανοίγει το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο στην Αλόννησο, το οποίο άνοιξε, επίσημα, χθες 1 Ιουνίου 2021. Για ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει στο νησί, το οποίο βάζει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του καταδυτικού τουρισμού, κάνει λόγο ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, προαναγγέλλοντας την αξιοποίηση άλλων τεσσάρων ναυαγίων και τη δημιουργία Υποβρυχίου Αρχαιολογικού Πάρκου στη χώρα. 

«Το Υποβρύχιο Μουσείο δημιουργεί για το νησί μας αλλά και για τη χώρα ένα καινούργιο τουριστικό προϊόν, τις καταδύσεις», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο κ. Βαφίνης. «Είναι μοναδικό στην Ελλάδα αλλά και μοναδικό παγκοσμίως καθώς δεν υπάρχει άλλο με τόση μεγάλη ιστορική αξία. Το ναυάγιο της Περιστέρας χρονολογείται  την περίοδο 425-400 π.Χ. Η Αλόννησος και η Ελλάδα μπαίνουν δυναμικά στον χάρτη του παγκόσμιου καταδυτικού τουρισμού με αυτό το Υποβρύχιο Μουσείο αλλά και με τα άλλα ναυάγια, που στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε».

Ακόμα έξι ναυάγια μπορούν να αξιοποιηθούν στη θάλασσα της Αλοννήσου

«Όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε το πρώτο Υποβρύχιο Πάρκο Αρχαίων Ναυαγίων, το οποίο  θα βρίσκεται μέσα στο μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων», προσθέτει ο δήμαρχος Αλοννήσου. «Υπάρχουν στην περιοχή αλλά 6 ή 7 ναυάγια εκ των οποίων τα 4 έχουν ήδη πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού να αξιοποιηθούν και να γίνουν επισκέψιμα και στη συνέχεια πιστεύω θα πάρουν και τα υπόλοιπα.  Οι αυτοδύτες θα μπορούν να απολαύσουν ένα πρόγραμμα επτά ημερών με τη δυνατότητα κάθε μέρα να βουτάνε σε διαφορετικό ναυάγιο. Τα οφέλη για το νησί είναι τεράστια, μιλάμε για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθώς οι επισκέπτες με καταδυτικό ενδιαφέρον είναι καλής οικονομικής επιφάνειας».

Εντυπωσιακή επισκεψιμότητα

«Στους δύο μήνες της πιλοτικής λειτουργίας του Μουσείου, πέρσι, είχαμε πολλούς επισκέπτες, από όλο το κόσμο, που ήρθαν παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Είχαμε κόσμο που ήρθε αποκλειστικά για να καταδυθεί στο Μουσείο για τρεις ημέρες και να φύγουν. Το Ναυάγιο της Περιστέρας με τους αμφορείς είναι πολύ εντυπωσιακό και προκαλεί πρωτόγνωρα, ποικίλα και υπέροχα συναισθήματα στους επισκέπτες» επισημαίνει ο κ. Βαφίνης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα