back to top
15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αλλάζει το δημόσιο με την τηλεργασία

Διαβάστε επίσης

Νέα εποχή για το ελληνικό δημόσιο με το νομοσχέδιο για την τηλεργασία που κατέθεσε χθες το βράδυ στην βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η τηλεργασία είναι οικειοθελής για τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% των εργαζομένων κάθε υπηρεσίας. Όποιος εργαζόμενος ενταχθεί σε καθεστώς τηλεργασίας δεν χάνει κανένα εργασιακό δικαίωμα σε σχέση με το καθεστώς της παρουσίας στην υπηρεσία. Επιπλέον κάθε τρεις μήνες θα κρίνεται η απόδοση του ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην υπηρεσία του.

Όπως επισημαίνει το νομοσχέδιο οι υπηρεσίες θα φροντίζουν για τον τεχνολογικό εξοπλισμό του εργαζόμενου με τηλεργασία αλλά και ο εργαζόμενος θα πρέπει να φροντίζει τον εξοπλισμό που του δίνουν και να μην τον χρησιμοποιεί για άλλους σκοπούς.

Σε καθεστώς τηλεργασίας μπορούν να ενταχθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας που έχουν. Τέλος το υπουργείο εσωτερικών αφού υπογραμμίζει ότι η τηλεργασία στο δημόσιο εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες σε άλλες χώρες, όπως στην Γαλλία που εφαρμόζεται από το 2005, τονίζει ότι θα βοηθήσει στην προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμηση της πανδημίας, στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, λόγω της μείωσης των μετακινήσεων και θα βοηθήσει το δημόσιο να εξοικονόμησει πόρους από τα κτίρια που χρησιμοποιεί.

Γιώργος μανουσακακης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα