back to top
16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στ. Καφούνης και Κ. Πολυχρονόπουλος μιλούν στον Αθήνα 9.84 με αφορμή τα γενέθλια του σταθμού της πόλης

Διαβάστε επίσης

Γενέθλια για τον Αθήνα 9.84, που συμπληρώνει 34 χρόνια στον αέρα, σηματοδοτώντας και την επέτειο έναρξης της ελεύθερης ραδιοφωνίας.

Από τις έξι το πρωί οι εκπομπές του σταθμού εκπέμπουν ζωντανά.

Στον Αθήνα 9.84 και στους , μίλησαν -μεταξύ άλλων – οι:

Σταύρος Καφούνης , Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

«Ακόμα και όταν βλέπουμε κόσμο στον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο, στην Ερμού, δυστυχώς τα ταμεία δείχνουν το αντίθετο. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε αφήσει πίσω τα δύσκολα και μπροστά μας έχουμε μόνο καλύτερες μέρες.

Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε μέσα από τη συχνότητα του Αθήνα 9.84 να επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας, να τους πούμε ότι τα μαγαζιά άνοιξαν, η αγορά λειτουργεί.

Οι καταστηματάρχες και οι έμποροι μετρούν ακόμα τις πληγές τους και έχουν ανάγκη στήριξης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν ακόμα ανάγκες. Οκτώ στους δέκα σε σχέση με τον προπέρσινο Μάιο έχουν πτώση του τζίρου και πέντε στους δέκα σε σχέση με τον περσινό Μάιο είναι στα ίδια επίπεδα ή λίγο καλύτερα. Επομένως, η κατάσταση βελτιώνεται.

Έχουμε όμως δρόμο μπροστά μας. Ελπίζω έως τον Ιούλιο να έχουμε επανέλθει σε μια τουριστική κανονικότητα, έχοντας ως όπλο μας και τα εμβόλια ώστε να μη χρειαστεί να ξαναβρεθούμε σε μια δύσκολη κατάσταση. Η πανδημία μας ανάγκασε να δοκιμάσουμε νέα πράγματα, όπως το ψηφιακό κανάλι που πήρε ένα τεράστιο μέρος της εμπορικής κίνησης, ήρθε για να μείνει και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε όλοι και να το δούμε ως συνδυαστική κίνηση για τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων».

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής και ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Σταύρος Καφούνης , Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής και ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Είναι εμπνευστής και ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Τα τελευταία 9 χρόνια, διαθέτει το 24ωρό του για τους άλλους. Εκείνους που έχουν ανάγκη. Και τους φροντίζει ετοιμάζοντας σε καθημερινή βάση ένα πιάτο φαγητό.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μίλησε για αυτή την επιλογή ζωής και προσφοράς που μένει ζωντανή και στη συγκυρία της δοκιμασίας με την πανδημία.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και πρέπει να σε εμπιστευτούν ώστε να σου ανοίξουν την καρδιά τους και να μπορέσεις να τους βοηθήσεις. Τα κινήματα αλληλεγγύης έχουν αυξηθεί την περίοδο της κρίσης και της πανδημίας. Σε ότι αφορά εμάς, για περίπου ένα χρόνο, μαγειρεύαμε κάθε μέρα και ερχόντουσαν νέα παιδιά και μαγείρευαν μαζί μας, έτρωγαν μαζί μας, μοιράζαμε φαγητό. Πέραν της κάλυψης της ανάγκης σίτισης, αυτοί οι άνθρωποι, πρέπει να καλύψουν και άλλες ανάγκες τους, όπως η μοναξιά.

Ο ”Άλλος άνθρωπος” ενώνει άστεγες ψυχές. Μεταφερθήκαμε σε νέο κτίριο στον Κεραμεικό, στην οδό Σαλαμίνος 43-45 και έχουμε ξεκινήσει να διαμορφώνουμε το χώρο. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα λειτουργήσουν δωρεάν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά, θα υπάρχει δικηγόρος ο οποίος θα παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές μια φορά το μήνα σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, ψυχολόγος, παιδίατρος ενώ θα πραγματοποιήσουμε διάφορες δράσεις που όπως εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και γενικά ότι μπορεί να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα