back to top
16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γ. Βουλγαράκης: Ο Αθήνα 9.84, έγραψε ιστορία, αποτελεί θεσμό στην ιστορία του ελληνικού ελεύθερου ραδιοφώνου

Διαβάστε επίσης

Γενέθλια για τον Αθήνα 9.84, που συμπληρώνει 34 χρόνια στον αέρα, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας.

Με αφορμή την εν λόγω επέτειο, ο Γιώργος Βουλγαράκης πρώην υπουργός και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα και πάλι Αθήνα» μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αριστέα Γιάννου, υπογράμμισε την σπουδαία παρακαταθήκη του σταθμού της πόλης που , όπως χαρακτηριστικά είπε, αποτελεί την ιστορία του ελληνικού ελεύθερου ραδιοφώνου.

«Θυμάμαι -ως νεαρός φοιτητής τότε- με ιδιαίτερη νιοσταλγία και συγκίνηση την πρώτη εκπομπή του Αθήνα 9.84 και την προσπάθεια που είχε καταβάλει ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ, να ”ανοίξει” ουσιαστικά τον αέρα της ραδιοφωνίας και σε μη κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αυτό σηματοδότησε μια επανάσταση τότε στο χώρο αλλά και την εφαρμογή μιας δημοκρατικής πεποίθησης η οποία σχετιζόταν με την πολυφωνία και τον πλουραλισμό».

Και πρόσθεσε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αθήνα 9.84 από τα πρώτα του βήματα είχε καταφέρει να κατοχυρώσει την ουσιαστική πολυφωνία. Δεν εκπροσωπούσε τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες είχαν αναδείξει τότε Δήμαρχο τον Μιλτιάδη Έβερτ, αλλά το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Είχε δημοσιογράφους από όλο το πολιιτκό φάσμα, σχόλια που προσέγγιζαν την επικαιρότητα από όλες τις πολιτικές οπτικές, εκπομπές που φιλοξενούσαν όλους τους εναλλακτικούς πολιτικούς. Έχετε την τιμή να είστε σε ένα σταθμό ο οποίος έγραψε ιστορία. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα θεσμό για την ιστορία του ελληνικού ελεύθερου ραδιοφώνου που άνοιξε το δρόμο για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα