back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Μάχη με τις φλόγες στην Κερατέα – Εκκενώθηκαν 15 κατοικίες

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική και στις τοπικές αρχές για τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα κοντά στην περιοχή Ρουμουντί στην Κερατέα.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, οικοπεδικούς χώρους με ξερά χώρα αλλά και σημείο με δασική έκταση με πιο πυκνή βλάστηση.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια και σε κάποια σημεία οι φλόγες έχουν πλησιάσει τις αυλές. Για το λόγο αυτό, απομακρύνθηκαν προληπτικά οι κάτοικοι περίπου 15 σπιτιών που είναι διάσπαρτα στην κορυφή του λόφου πάνω από τον οικισμό, ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων .

Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο και πιθανότατα οικόπεδο μέσα στον οικισμό, αλλά οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς τον λόφο, όπου καίνε αραιή βλάστηση με πουρνάρια και λίγα πεύκα.

Όπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί, φαίνεται προς το παρόν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 11 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα