back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κ. Μανωλόπουλος: Φαρμακοποιοί παραπέμπουν συμπολίτες για έκδοση προσωρινού ΑΜΚΑ ώστε να εμβολιαστούν και να κάνουν self testς

Διαβάστε επίσης

 

«Αρκετοί συμπολίτες μας στο Δήμο Αθηναίων, δεν έχουν ΑΜΚΑ και οι φαρμακοποιοί τους παραπέμπουμε για έκδοση προσωρινού ΑΜΚΑ, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν self tests και να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν» είπε στον Αθήνα 9.84 ο Κώστας Μανωλόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Σε σχέση με τις αρρυθμίες στην προμήθεια των τεστ αυτοδιάγνωσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς ανέφερε ότι η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί. Και πρόσθεσε πως αναμένεται να συρρεύσει πολύς κόσμος στα φαρμακεία μετά και το σημερινό άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των ηλικιών 40-44 ετών.

«Ενώ προηγουμένως μαθητές και εκπαιδευτικοί έπρεπε να έρθουν δυο φορές στο φαρμακείο, ώστε να προμηθευτούν τα self test της εβδομάδας, τώρα με μία επίσκεψη μπορούν πάρουν τα τεστ δύο εβδομάδων. Επίσης, με το άνοιγμα της πλατφόρμας για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 40-44 ετών, που ήδη άρχισε περιμένουμε να γίνει… χαμός, γιατί πολλοί είναι σε αναμονή.»

Περιγράφοντας τη συμμετοχή των Αθηναϊκών φαρμακείων στη προσπάθεια συγκέντρωσης φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αθηναίων, ο κ Μανωλόπουλος είπε πως έγινε χάρη στην ευαισθητοποίηση μιας συναδέλφου του από το Παγκράτι.
«Η προσφορά των Φαρμακοποιών της Αθήνας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αθηναίων έγινε από το πουθενά… Μία συνάδελφος μας ενημέρωσε για την πρωτοβουλία και 20 φαρμακεία, συγκεντρώσαμε ποσό γύρω στα 7.000 ευρώ σε φάρμακα, που αντί να πάνε στα σκουπίδια ή σε φαρμακαποθήκες, θα είναι άμεσα διαθέσιμα για άπορους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.»

** Να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αθηναίων εξυπηρετεί 3.000 – 3.500 συμπολίτες μας και λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή, ( 9 π.μ. – 3 μ.μ.) στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, στην οδό Δομοκού 2,απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης.
Στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό παρέχοντας φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα, ιατρικό εξοπλισμό, βοηθήματα και λοιπό υγειονομικό υλικό.
Επίσης, προσφέρεται ψυχοκοινωνική στήριξη και συμβουλευτική απασχόλησης, αλλά και διασύνδεση µε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και μέριμνας του Δήμου ή και άλλων δομών αντιμετώπισης της φτώχειας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα