back to top
16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Θα βγάλουμε τις μάσκες οι πλήρως εμβολιασμένοι;

Διαβάστε επίσης

Μέρα με τη μέρα που αυξάνεται το ποσοστό των εμβολιασμένων, ανοίγει και η συζήτηση για την κατάργηση της μάσκας από τη ζωή μας, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84.

«Η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών ανοίγει τον δρόμο ώστε να καταργηθεί σταδιακά η χρήση μάσκας», υποστηρίζουν πολλοί από τους ερωτηθέντες, προσθέτοντας ότι «τα νέα δεδομένα μπορεί να επιτρέψουν τη μη χρήση μάσκας από άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Τονίζουν, ωστόσο, ότι, για λόγους ασφάλειας, το μέτρο για τη χρήση της μάσκας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ατονίσει στους εσωτερικούς κλειστούς χώρους ( εργασία, κομμωτήρια, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, μουσεία, κινηματογράφοι και θέατρα).

Ορισμένοι άλλοι, αν και εμβολισμένοι, τονίζουν ότι οι υψηλοί δείκτες των καθημερινών κρουσμάτων, αποτελούν στην παρούσα φάση «απαγορευτικό» για την μη χρήση της μάσκας ακόμη και για τα άτομα που ανήκουν στην δική τους κατηγορία. «Δεν έφτασε η ώρα, ούτε καν για άρση του μέτρου της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει με περισσότερη ασφάλεια όταν μειωθούν σε ένα ικανοποιητικό αριθμό τα ημερήσια κρούσματα και σε ένα διάστημα που θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων», δηλώνουν με νόημα.

Όσον αφορά όσους δεν εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα και δεν προτίθενται να το κάνουν μέσα στο επόμενο διάστημα, επικρατεί από τον κόσμο η άποψη ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγάλουν τη μάσκα, τόσο για την δίκη τους προστασία, όσο και γενικότερα για το κοινωνικό σύνολο».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα