back to top
19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη ο Ν. Δένδιας

Διαβάστε επίσης

Στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη μεταβαίνει την Τρίτη ο Νίκος Δένδιας, ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτεται την περιοχή, από την έναρξη της κρίσης.

Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ενεργή στα διπλωματικά τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα έχει σήμερα και έως την Πέμπτη σειρά επαφών με τους ομολόγους του των κρατών της περιοχής,

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Ριάντ αλ Μαλίκι.

Επίσης σήμερα, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντι.

Σήμερα εξάλλου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλο Γ΄, η οποία υποδηλώνει το εύλογο ενδιαφέρον της χώρας για την προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και της διατήρησης του καθεστώτος τους.

Την Πέμπτη ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε χθες συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα