back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Νέα Σμύρνη: Πέντε συλλήψεις για την επίθεση κατά του 60χρονου

Διαβάστε επίσης

Νεαροί ηλικίας 16 έως 22 ετών είναι οι πέντε συλληφθέντες για την επίθεση στον 60χρονο όταν τους έκανε παρατήρηση για τη δυνατή μουσική που άκουγαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι 4 συλληφθέντες ηλικίας 22, 21, 19 και 16 ετών είναι ημεδαποί και ο πέμπτος, 17 ετών αλλοδαπός.

Κατηγορούνται για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί όπλων. Επιπρόσθετα, ο 16χρονος και 21χρονος κατηγορούνται για απείθεια.

Παράλληλα κατηγορούμενοι είναι και άλλοι 3 ημεδαποί που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι παρέα των 8 νεαρών τα ξημερώματα της Τετάρτης, διασκέδαζαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης διαταράσσοντας την κοινή ησυχία με φωνές και μουσική από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο.

Όταν 60χρονος περίοικος τους πλησίασε κάνοντας συστάσεις να σταματήσουν, αυτοί του επιτέθηκαν χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές, ενώ με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου τον τραυμάτισαν. Εκτός αυτού, του αφαίρεσαν και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο 60χρονος χρειάστηκε να διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ταυτοποιήθηκαν τα 8 άτομα ως οι δράστες της επίθεσης, συμμετέχοντας στο σύνολο τους στον ξυλοδαρμό του θύματος, ενώ ο 22χρονος εξακριβώθηκε ότι είναι ο δράστης του τραυματισμού με αιχμηρό αντικείμενο.

Στην κατοχή του ανήλικου αλλοδαπού, βρέθηκε και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο από το οποίο προέρχονταν η μουσική στο επίμαχο σημείο και στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο του παθόντος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που ενεπλάκησαν στο ανωτέρω περιστατικό συνεχίζεται.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα